Λαικη Συσπειρωση ΑΜΘ: Αποκλεισμενα απο την εκπαιδευση 143 προσφυγοπουλα στη Δραμα

Άγονοι οι διαγωνισμοί μετακίνησης των μαθητών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε σχολείο

Ένα μείζον θέμα φέρνει στο περιφερειακό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση, με επερώτηση που κατέθεσε. Η ερώτηση αφορά τον αποκλεισμό από την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών που διαμένουν στη Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων της Δράμας, διότι ο διαγωνισμός για την μετακίνησή τους απέβη άγονος.
 
Όπως εξηγεί η περιφερειακή παράταξη στην επερώτησή της «στη Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Δράμα, σήμερα φιλοξενούνται 400 άτομα, από τα οποία αρκετά είναι παιδιά. 143 παιδιά σχολικής ηλικίας έχουν γραφτεί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( 66 σε δημοτικά, 30 σε γυμνάσια, 30 σε Γενικά Λύκεια και 17 στο ΕΠΑΛ). Μέχρι σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα γιατί δεν πραγματοποιείται η μετακίνησή τους από την Δομή στα σχολεία».
 
Και τούτο διότι σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση «η περιφέρεια που έχει την ευθύνη για τις μετακινήσεις των μαθητών έχει διενεργήσει διαγωνισμούς όμως έχουν βγει άγονοι. Ακόμα και η μετακίνηση που υπήρξε για λίγες ημέρες από τις αρχές Γενάρη 2021 για τα παιδιά που πήγαιναν στα Δημοτικά, σταμάτησε».
 
Εξ ου και η περιφερειακή παράταξη ρωτά τον περιφερειάρχη «τι ενέργειες θα κάνει η περιφέρεια ώστε με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί η μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία της Δράμας, άμεσα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.