Λαμπτηρες Led στον δημο Αρριανων

Θα αντικατασταθούν 3.579 φωτιστικά σώματα παλαιού τύπου

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Αρριανών Ριτβάν Αμέτ και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας “DASTERI SYSTEMS A.E.” κ. Γιάννης Δαστερίδης, υπέγραψαν τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο: “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ”. Πρόκειται για το έργο αναβάθμισης φωτισμού στο δίκτυο του Δήμου το οποίο έχει ως στόχο την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων, με νέα υψηλής τεχνολογίας “έξυπνα” φωτιστικά & λαμπτήρες τύπου LED.

Η τόσο σημαντική για τον δήμο και τους δημότες επένδυση, περιλαμβάνει την αντικατάσταση 3.579 φωτιστικών σημείων με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία 3.579 νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης/συντήρησης καλής λειτουργίας από τον Ανάδοχο.

Τα “έξυπνα” φωτιστικά τύπου LED φέρουν προεγκατάσταση ασύρματης διασύνδεσης μεταξύ τους για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ύστερα από την έκπτωση του Αναδόχου διαμορφώθηκε στα 993.679,50 Ευρώ άνευ ΦΠΑ.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η δημοτική αρχή προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματός της με ένα αναπτυξιακό έργο υποδομής το οποίο θα απολαμβάνουν για τις επόμενες δεκαετίες οι δημότες. «Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο του Δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των δημοτών. Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει την αναβάθμιση του φωτισμού σε πλήρη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς, παρέχοντας στον Δήμο βελτίωση του Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 60%. Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον Δήμο την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προμήθεια συμβάλλει στην αξιοποίηση της νέας πράσινης τεχνολογίας για την υποστήριξη του Δήμου, στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δικτύου Αστικού Φωτισμού μέσα από τη δημιουργία ενός κρίσιμου πυρήνα υποδομών και εφαρμογών αστικού φωτισμού. Η βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών (καθώς και των επιχειρήσεων) είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για τον εκσυγχρονισμό του των υπηρεσιών του Δήμου.

Η Διοίκηση του Δήμου, έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, προχώρησε στην υλοποίηση της επένδυσης αντικατάστασης φωτισμού, εφαρμόζοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με μόχλευση του κόστους υλοποίησης της Προμήθειας – Εγκατάστασης και 10ετους εγγυημένης λειτουργίας όλου του φωτιστικού εξοπλισμού από τον ιδιωτικό τομέα (πλήρη χρηματοδότηση της επένδυσης από τον Ανάδοχο). Με την 338/2021 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον Δήμο Αρριανών, εγκρίθηκε η υλοποίηση της αυτοχρηματοδοτούμενης επένδυσης Προμήθειας αντικατάστασης/αναβάθμισης του παλαιού φωτιστικού εξοπλισμού, με αποπληρωμή της Αναδόχου εταιρίας σε χρονικό διάστημα 9ετίας από το ενεργειακό όφελος και τον μηδενισμό του κόστους συντήρησης που προκύπτει υπέρ του Δήμου. Επιπλέον στην διάρκεια της 10ετούς εγγυημένης λειτουργίας θα παραμείνει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος (πλέον του 50% της συνολικής αξίας της επένδυσης) στο ταμείο του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.