Λαμπρα εγκαινια για τις Κατασκηνωσεις της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εκπροσώπων πολλών φορέων της περιοχής

Τα εγκαίνια των νέων κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Κρυονερίου το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τον κ. Μητσοτάκη, που βρέθηκε στην περιοχή μας πλαισιούμενος από Κυβερνητικό κλιμάκιο και παρόντων στρατιωτικών, πολιτικών, πολιτειακών αρχών και φορέων, υποδέχτηκε στην είσοδο ο Μητροπολίτης, και μετά από μια μικρή ξενάγηση, παρέστη στην ακολουθία του αγιασμού.

Ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε στους μικρούς κατασκηνωτές μία ευχάριστη και χαρούμενη κατασκηνωτική περίοδο, εξήρε τόσο το ειδυλλιακό, παραθαλάσσιο φυσικό κάλλος της περιοχής που βρίσκονται οι άρτια οργανωμένες, όπως επεσήμανε, Κατασκηνώσεις, όσο και τη σημασία του έργου αυτού, στην ανάδειξη της όλης περιοχής.

Όπως τόνισε, η Θράκη αλλάζει, με την σκληρή δουλειά των κατοίκων της, και το έργο αυτό αποτελεί απόδειξη πως η κυβέρνηση σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση μπορούν να δρομολογούν έργα που είναι ωφέλιμα για τους πολίτες και κυρίως για τη νέα γενιά, που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε μια Ελλάδα που θα διακρίνεται και δεν θα είναι ουραγός.

Βραβεύσεις από το Μητροπολίτη

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος, τόνισε πως στόχος την κατασκήνωσης είναι η ξεκούραση, αλλά και να δώσει εφόδια στους νέους της περιοχής μας για να γίνουν καλύτεροι από μάς και να γράψουν μια ιστορία άξια των προγόνων μας, και καλύτερη από εμάς.

Κάνοντας μια ανασκόπηση της προσπάθειας για να δημιουργηθούν αυτές οι κατασκηνώσεις, που αποτέλεσαν πρώτο μέλημά του όταν ανέλαβε την Μητρόπολη, και βράβευσε τον νυν Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, καθώς και τον πρώην Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη για την όλη προσφορά και έργο τους ώστε να δημιουργηθούν οι κατασκηνώσεις, με το βραβείο για τον απόντα κ. Γιαννακίδη να παραλαμβάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κατά τη θητεία του και νυν Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Παύλος Δαμιανίδης .

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ.Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ιλχάν Αχμέτ και Δημήτρης Χαρίτου, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, η ειδική σύμβουλος της ΠΑΜ-Θ κ. Ζωή Κοσμίδου, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης, ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εκπρόσωποι της αστυνομικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.