Κυριακος Μητσοτακης: «Οι πολιτες εστειλαν ενα ηχηρο μηνυμα. Να κινηθουμε πιο γρηγορα στον δρομο των μεγαλων αλλαγων της πατριδας.»

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη του δήλωση σχετικά με την ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023, έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες οι πολίτες μάς έδωσαν ισχυρή, ηχηρή εντολή για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη. Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους. Αυτή η απλόχερη στήριξη αυξάνει την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις τους. Θα μείνω πιστός στο εθνικό μου καθήκον με σχέδιο, αφοσίωση και σκληρή δουλειά, χωρίς να δεχθώ έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά. Θα πολεμήσω κάθε στάση που θα περιφρονεί την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η κοινωνία. Μία ισχυρή πατρίδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης, από αύριο η νέα κυβέρνηση καλείται να αποτυπωθεί σε έργο. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Θα επιδιώξω ευρύτερες συνεργασίες. θα τιμήσω στο ακέραιο την απόφασή του λαού. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Όταν πριν από 20 χρόνια έκανα τα πρώτα μου βήματα ποτέ δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα είμαι κοντά σας αυτοδύναμος πρωθυπουργός με ισχυρή εντολή. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συνεργάτες μου. Το μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, με τον τρόπο τους με κράτησαν πάντα προσγειωμένο: “να ονειρεύεσαι μπορείς χωρίς να γίνεις δούλος των ονείρων, με τα πλήθη να μιλάς, χωρίς να χάνεις την αρετή σου”, λέει ο ποιητής. Θα πανηγυρίσουμε για λίγο, από αύριο θα σηκώσουμε μανίκια». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.