Κυριακος Μητσοτακης: «Ειμαστε ετοιμοι και ειμαι ετοιμος να μπω στην πρωτη γραμμη της μαχης για την εθνικη προσπαθεια»

Πολυπληθές ακροατήριο από το σύνολο της Θράκης στην κεντρική πολιτική του ομιλία στην Κομοτηνή

Αφιερωμένη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της η κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή, ο οποίος εμφανίστηκε λάβρος κατά των έως τώρα έργων και ημερών της.

«Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», «3 χρόνια χαμένα, είναι ο λογαριασμός της έως τώρα πορείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ», «η κυβέρνηση έταξε τα πάντα στους πάντες, με κίνδυνο να τα τινάξει όλα στον αέρα», «Ο κ.Τσίπρας έχει γράψει και τον πρόλογο του τετάρτου μνημονίου, είπε, υποχρεώνοντας τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο διάστημα» ήταν μόλις κάποια χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος σε άλλο σημείο της τόνισε πως «έχουμε κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Κρατούνται στην εξουσία με τερτίπια και ψέματα. Δεν κατηγορεί την προηγούμενη, αλλά την επόμενη κυβέρνηση. Βιάζονται να πάνε στην αντιπολίτευση, να μην ανησυχούν, σύντομα θα τους κάνουμε το χατίρι».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, από το σύνολο της Θράκης, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος και πολλά στελέχη της ΝΟΔΕ Ροδόπης, καθώς και κομματικά στελέχη.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η ΝΔ στέκεται απέναντι σε κάθε εξτρεμιστική φωνή που θέλει να σπείρει τον διχασμό», τονίζοντας πως στην περιοχή έχει απαλειφθεί κάθε μισαλλοδοξία, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του πατέρα του Κωνσταντίνου και πιο συγκεκριμένα στις ενέργειες του αναφορικά με τη μειονοτική πολιτική που εφαρμόστηκε στη Θράκη.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανησυχητική, όπως την χαρακτήρισε, κατάσταση στη γειτονική Τουρκία,  υπογραμμίζοντας πως οποιεσδήποτε δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης «είναι καταδικαστέες και μας ανησυχούν» καλώντας τη γείτονα χώρα να επιδιώξει «σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, όπως αυτές που επιδιώκει η ελληνική πλευρά».

Επανέλαβε τη στήριξή του και τη στήριξη όλου του ελληνικού λαού στο πλευρό του πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας,  κ.Νίκου Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την επιτυχή λύση του Κυπριακού, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα υπογράμμισε πως συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλοι κίνδυνοι, επισημαίνοντας την ανάγκη διαχείρισής του «με σχέδιο και σοβαρότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει η ΝΔ για την επόμενη μέρα μεταξύ των οποίων η  μείωση από το 29% στο 20% του φόρου των επιχειρήσεων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών, ενώ δεσμεύθηκε και για επαναφορά των αγροτικών προϊόντων στο συντελεστή 13% ΦΠΑ.

Η ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων ούτως ώστε αυτά να αποτελέσουν πόλο έλξης φοιτητών από το εξωτερικό, η έκδοση βίζας μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας ή ακόμα και η πλήρης κατάργησή της για τους Τούρκους πολίτες, με στόχο την αύξηση του τουριστικού κύματος στην περιοχή, η ενίσχυση των υποδομών και η εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων της Θράκης, που, όπως είπε, παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν φθηνή πηγή ενέργειας, μεταξύ άλλων και για τη μείωση του κόστους παραγωγής και κατ΄ επέκταση θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ήταν κάποιες από τις προτάσεις στις οποίες αναφέρθηκε ειδικά για τη Θράκη.

«Είμαστε έτοιμοι και είμαι έτοιμος να μπω στην πρώτη γραμμή της μάχης για την εθνική προσπάθεια» κατέληξε ο ίδιος, παρουσιάζοντας τέλος τις τρεις δεσμεύσεις της ΝΔ για τα όσα θα πραγματοποιηθούν από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης της χώρας από την κυβέρνηση τη ΝΔ. «Πρώτη δέσμευση: από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα ακούσετε ψέματα. Θα πούμε λίγα και θα γίνουν όλα. Δεύτερον: τα όνειρα και τα όνειρά μας αφορούν τους πολλούς, γιατί η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα. Και τρίτον: η ΝΔ θα ενώσει όλους τους Έλληνες, γιατί ήρθε η ώρα να ξαναθυμηθούμε πως είμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας».

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή στον «ΠτΘ» της Τρίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.