Κυοφορουνται θετικες εξελιξεις προσεχως για το Νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Επίκαιρη Ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ στην Βουλή

Μ. Θεμιστοκλέους:  «Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το Ίδρυμα»

Ι. Αχμέτ: «Θέλουμε ενημέρωση στην Βουλή από το Ίδρυμα και δεσμεύσεις για να καλυφθεί αν χρειαστεί η όποια οικονομική διαφορά από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και το σύνολο των νέων νοσοκομειακών ιδρυμάτων που περιλαμβάνονται στην επιμέρους Σύμβαση Δωρεάς Έργο Ι, που κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή στις 20 Φεβρουαρίου του 2020.

Όπως είναι γνωστό στις 16 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στις 16-2-2023 ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώθηκε, με δεδομένο ότι όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) .

Με την σημερινή του επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της αναβίωσης του ακυρωθέντος διαγωνισμού προκειμένου να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία για ένα νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή στην θέση του «αρχαίου» από πλευράς υποδομών Σισμανόγλειου, η ίδρυση και λειτουργία του οποίου χρονολογείται από το 1937.

Απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, μετέφερε την δήλωση του Προέδρου του Ιδρύματος κυρίου Δρακόπουλου στο Nostos Festival, ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το Ίδρυμα.

«Εμείς, από την πλευρά μας, ως Κυβέρνηση, έχουμε κάνει τα πάντα και συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα. Έχετε και εσείς ασχοληθεί με το θέμα και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι έχουμε δεσμεύσεις, ως ελληνικό Δημόσιο. Έχουμε δεσμεύσεις να φτιάξουμε δρόμους γύρω από το Νοσοκομείο».

«Εγώ προσωπικά έχω ανέβει πάρα πολλές φορές στην Κομοτηνή για το συγκεκριμένο θέμα».

«Εμείς προχωράμε κανονικά όλες μας τις δεσμεύσεις. Γνωρίζετε και τα κατασκευαστικά έργα γύρω από το Νοσοκομείο και ό,τι υποχρεώσεις έχουμε να κάνουμε εμείς στην υγεία προχωράμε. Αναγνωρίζουμε, φυσικά, το εμπόδιο που υπάρχει μπροστά μας, αλλά πιστεύουμε σίγουρα στην ολοκλήρωση του έργου», κατέληξε στην πρωτολογία του ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο Ιλχάν Αχμέτ από την πλευρά του επέμεινε σε δύο ακόμη ζητήματα. Το πρώτο ήταν να γίνει ενημέρωση της Βουλής από Ίδρυμα Σ.Ν. για την πορεία της υπόθεσης αναβίωσης του διαγωνιστικού μέρους που βρίσκεται από τον Φεβρουάριο σε εκκρεμότητα και επίσης για το κατά πόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να δεσμεύεται  από την τοποθέτηση του προηγούμενου υπουργού Υγείας, Αθανάσιου Πλεύρη, ότι εφόσον το ζητούσε το Ίδρυμα θα μπορούσαν να διατεθούν πρόσθετοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε σε αυτό το σημείο ότι η δέσμευση Πλεύρη για το Ταμείο Ανάκαμψης ισχύει στο ακέραιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.