Κυκλοφοριακες ρυθμισεις ενεκρινε το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Καθορισμός νέων διαβάσεων πεζών και απαγορεύσεις στάσης-στάθμευσης ως επί το πλείστον

Κατά  τη  συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου 2024 το Δημοτικό  Συμβούλιο  Κομοτηνής  με την  υπ’ αριθ. 71/2024 απόφασή του  ενέκρινε  τις παρακάτω  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: ΅ης

  1. Εγκρίνει την τοποθέτηση ενός καθρέφτη ασφαλείας στον δρόμο εντός οικισμού Γρατινής πηγαίνοντας προς την εκκλησία δεξιά και ενός καθρέφτη ασφαλείας βγαίνοντας από τη Γρατινή στον δρόμο του παλαιού Μύλου.
  2. Εγκρίνει την τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος στην υφιστάμενη επί της οδού Γ. Μαρασλή διάβαση και την τοποθέτηση αναλάμποντος φανού.
  3. Εγκρίνει την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Ζαΐμη 5,  σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
  4. Εγκρίνει την ανάκληση της αριθμ. 151/2011 ΑΔΣ Κομοτηνής που αφορά την πεντάλεπτη στάση σε όλα γενικά τα λεωφορεία στην είσοδο της πλατείας, για εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης.
  5. Εγκρίνει την  απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Απ. Αποστολίδη 5, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
  6. Τον καθορισμό μίας θέσης στάθμευσης Α.με.Α πλησίον της ευρισκόμενης επί της οδού Λαμψάκου 28 οικίας,  σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
  7. Τον καθορισμό δύο θέσεων στάθμευσης επί της οδού Γ. Μαμέλη για την ευρισκόμενη επί της οδού Αμπέλων 24 επιχείρηση. Οι θέσεις θα είναι πίσω από τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αμπέλων και Γ. Μαμέλη.
  8. Την άρση απαγόρευσης στάσης – στάθμευσης των αυτοκινήτων στο τμήμα της οδού Δ. Μπλέτσα και μέχρι το ύψος της οδού Στ. Καλούδη, μόνο στο δεξιό έρεισμα αυτής (έξοδο της πόλεως), σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
  9. Τον καθορισμό χώρου φορτοεκφόρτωσης στην αρχή της οδού Αγχιάλου στο ύψος που συμβάλει με την οδό Αποστολίδου, σύμφωνα με  τη σχετική μελέτη. Η ακριβής θέση του χώρου φορτοεκφόρτωσης θα υποδειχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία.
  10. Τον καθορισμό  μίας  θέσης στάθμευσης  Α.με.Α  πλησίον της ευρισκόμενης επί της οδού Σκεπαστού 7-11 οικίας, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη.
  11. Εγκρίνει την  απαγόρευση στάσης – στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, επί της οδού Καβάφη, πλησίον της συμβολής της με την οδό Κοσμίου, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. 
  12. Τον καθορισμό  διάβασης πεζών έμπροσθεν της  εισόδου του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής επί της οδού Χατζηκωνσταντή Ζωίδη με την κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Η ακριβής θέση θα καθορισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.
  13. Επικαιροποιείται η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης έμπροσθεν της πλαϊνής εισόδου (οδός Φώτη Πολυζόπουλου) του  3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής και εγκρίνει την τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης.
  14. Εγκρίνει την τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος έμπροσθεν της υπάρχουσας διάβασης καθώς και την τοποθέτηση αναλάμποντος φανού, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής επί της οδού Γρ. Μαρασλή.
  15. Τον καθορισμό διάβασης πεζών, επί της οδού Ν. Ζωΐδη, διότι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του ποδηλατόδρομου, εμφανίζεται επί της οδού διάβαση πεζών στη συμβολή με την οδό Παρασίου- Αίνου και περίπου 20μ. πριν τη συμβολή με την οδό Ορφανουδάκη. Τα ακριβή σημεία θα υποδείξει η Τεχνική Υπηρεσία ακολουθώντας την εγκεκριμένη μελέτη.
  16. Εγκρίνει την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 29, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. 
  17. Εγκρίνει την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, επί της οδού Μιαούλη 45, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. 
  18. Τον καθορισμό διάβασης πεζών στην πίσω πλευρά του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σιδηροχωρίου, με την κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Η ακριβής θέση θα καθορισθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.

Εγκρίνει, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη :

  • Την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης σε μήκος 15μ. και στις δύο πλευρές της οδού Λ. Ηρώων στη συμβολή της με την οδό Εγνατίας.
  • Την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης σε μήκος 15μ. στην αριστερή πλευρά της οδού Εγνατίας (με κατεύθυνση από Λ. Ηρώων προς Μ. Αλεξάνδρου) στη συμβολή της με την οδό Λ. Ηρώων.
  • Την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης εκατέρωθεν από το ΔΗΠΕΘΕ έως την οδό Λυσίου.
  • Την απαγόρευση στάσης-στάθμευσης στην αριστερά πλευρά της οδού Κονδύλη στη συμβολή της με την Δημοκρίτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.