Κυμπουροπουλος: Ψηφισε κατα του δικαιωματος στις αμβλωσεις

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ψήφο που ουσιαστικά δεν συμμερίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έδωσε σε ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για την τροπολογία 10 που κατέθεσαν στις 8 Μαρτίου οι ευρωβουλευτές Jadwiga Wiśniewska και Cristian Terheş της ομάδας ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) με την εξής διατύπωση: «υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και  ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης».

Το γεγονός αυτό ξεσήκωσε δριμείες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ θέση πήρε με ανακοίνωσή της και η ΝΔ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Το γεγονός σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος έγραψε στο twitter «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών».

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.