Κριτικη του Κ. Μαινα για την «αφωνια» της δημοτικης αρχης στο αιτημα αναστολης λειτουργιας των σχολειων

«Έχουμε μια δημοτική αρχή που κωφεύει και δεν αιτιολόγησε καν την απόφασή της»

Την πλήρη απουσία απόκρισης τόσο στην πρόταση που κατέθεσε η παράταξη πολύ δε περισσότερο στις αιτιάσεις γονέων και εκπαιδευτικών που εκφράστηκαν κυρίως δια των social media για την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω ψύχους σχολίασε το πρωί της Πέμπτης, 27 Ιανουαρίου, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο δημοτικός σύμβουλος της «Σύμπραξης Προοπτικής» και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστας Μάινας.

Ο κ. Μάινας αναφέρθηκε στην ανησυχία που εκφράστηκε από γονείς και εκπαιδευτικούς ήδη από την περασμένη Κυριακή με βάση και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, αποδέκτης της οποίας έγινε και ο ίδιος δια τηλεφωνημάτων. Η ανησυχία όλων εστιάστηκε στο γεγονός της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού, που επιβάλλουν το άνοιγμα των παραθύρων ακόμα και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός όπως αυτές που σημειώθηκαν και στην περιοχή μας. Ο ίδιος έκανε λόγο για ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς, υπογραμμίζοντας πως η πρόταση της παράταξης κατατέθηκε και κατόπιν επικοινωνίας τους με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Η δημοτική αρχή είχε άλλη άποψη» ανέφερε ο ίδιος επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν βγήκε να την υπερασπιστεί και να την εξηγήσει, αντ’ αυτού «κώφευσε». «Μου κάνει εντύπωση ότι δεν υπήρξε απάντηση στις αιτιάσεις εκπαιδευτικών και γονέων, αλλά έχουμε μια δημοτική αρχή που κωφεύει και δεν αιτιολόγησε καν την απόφασή της. Εμείς είδαμε ποιες ήταν οι συνθήκες, κάναμε την πρότασή μας και περιμέναμε και μία απάντηση που δεν ήρθε ποτέ» ανέφερε.

Καλή η συνεργασία στις σχολικές επιτροπές – Πολλά τα προβλήματα

Ο ίδιος επεσήμανε πως τα προβλήματα και η πραγματικότητα των σχολείων και της ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της «Σύμπραξης Προοπτικής» για να εξηγήσει πως παρά την καλή συνεργασία που υπάρχει στις Σχολικές Επιτροπές τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, ιδίως στο θέμα των συντηρήσεων. Επεσήμανε τις περιπτώσεις σχολείων όπως των Υφαντών, του Κοσμίου αλλά και του 1ου ΕΠΑΛ, για να τονίσει ωστόσο πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εξασφάλιση για καινούργια σχολική στέγη, ενώ η αναγκαιότητα παραμένει υψηλή.

Τέλος ο ίδιος υπενθύμισε την πρόταση που είχε καταθέσει κατά την διάρκεια συνεδρίασης τους δημοτικού συμβουλίου για την πρόσκληση τόσο των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων που γνωρίζουν καλύτερα τα υπαρκτά προβλήματα ώστε αυτά να συγκεντρωθούν και να προωθηθούν λύσεις για να τονίσει  πως «και στην πρότασή μου αυτή ο δήμαρχος δεν απάντησε καν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.