Κριτικη Δ. Χαριτου στην προταση Χαριτση για ειδικο αναπτυξιακο προγραμμα για τη Θρακη

«Δεν γνώριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ - και με την δική του συγκατάθεση- είχε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πρόγραμμα στη Βουλή το 2022;»

Γραπτή δήλωση έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου με την οποία ασκεί κριτική στα όσα δήλωσε από την Κομοτηνή ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτου, κάνοντας λόγο για «προφάσεις εν αμαρτίες», επικεντρώνει την κριτική του στην ανάγκη για δημιουργία ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θράκης, που πρότεινε ο κ. Χαρίσης, θυμίζοντας την πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής.

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ένα νέο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη πρότεινε από την Κομοτηνή ο Αλ. Χαρίτσης της Νέας Αριστεράς!

Είναι να αναρωτιέται κανείς, δεν γνώριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – και με την δική του συγκατάθεση-είχε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Θράκης στη συζήτηση στη Βουλή το 2022, στα πλαίσια της Διακομματικής Επιτροπής;

Δεν οφείλει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποστασιοποιείται ο ίδιος και η Νέα Αριστερά από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Θράκη, που αναδείχθηκε μετά από εκτενή διάλογο με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής;

Η επίκληση ως λόγου αποστασιοποίησης, ότι δεν υλοποιείται το πόρισμα που κατέθεσε η ΝΔ στην Διακομματική Επιτροπή, προφανώς και δεν μπορεί να γίνει πιστευτός. Εκτός και αν οι δύο βουλευτές της Νέας Αριστεράς, σε Ξάνθη και Ροδόπη, του επέβαλαν μια τέτοια επιλογή και επομένως  υποχρεούται να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους αυτής της μεταστροφής.

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.