Κριτικη απο τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για νεες αυξησεις στα τιμολογια της ΔΕΗ

«Η πολιτική της ΝΔ και στην αγορά ηλεκτρισμού είναι επιζήμια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας»

Τη ρήτρα προσαρμογής που θα εισάγει στα τιμολόγια της η ΔΕΗ βάζει στο στόχαστρο της κριτικής του ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κάνοντας λόγο για επικείμενες αυξήσεις. «Η επιβάρυνση των καταναλωτών συνεχίζεται και μάλιστα παγιώνεται με την απόφαση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας στην Ελλάδα, της ΔΕΗ, να ενσωματώσει στα τιμολόγιά της ρήτρα προσαρμογής τιμολογίου σε σχέση με την τιμή προμήθειας» σημειώνει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για να εκφράσει την άποψη πως «η νέα αυτή απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ με τις ευλογίες του ΥΠΕΝ, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει ως προτεραιότητα την προσφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε χαμηλές τιμές για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αλλά τη χρηματιστηριακή απόδοση και την και την καταγραφή κερδών εις βάρος των καταναλωτών, αλλά και την τακτοποίηση χρυσοπληρωμένων γαλάζιων παιδιών εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Όπως εξηγεί η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η ρήτρα αυξήσεων σε σχέση με τη χρέωση προμήθειας πρόκειται να εφαρμοστεί από τη ΔΕΗ από τις 5 Αυγούστου του 2021 και ενώ σήμερα η λιανική τιμή κυμαίνεται σχεδόν στο διπλάσιο της τιμής της Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ), δίνει δηλαδή υπερεπαρκή περιθώρια για κέρδη χωρίς αυξήσεις. Για να χρυσώσουν δε το χάπι, μιλάνε για μείωση επιβαρύνσεων και όχι για εκπτώσεις που όμως θα εξανεμιστούν από τη ρήτρα αυξήσεων».

Κορυφώνοντας την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κάνει λόγο για ατυχή «δημιουργική» λογιστική που αποκαλύπτει τις προθέσεις τους για νέες επιβαρύνσεις, δηλαδή αυξήσεις. «Η νέα επιβάρυνση έρχεται σε συνέχεια της επιβάρυνσης νοικοκυριών και επαγγελματιών με την ενεργοποίηση ρήτρας CO2 στη Χαμηλή Τάση. Ούτε η διαφήμιση, ούτε το “κύμα” θετικής προπαγάνδας δεν μπορούν να κρύψουν ότι η πολιτική της ΝΔ και στην αγορά ηλεκτρισμού είναι επιζήμια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, μόνο – μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού-μεγάλους παίκτες της αγοράς και “γαλάζια παιδιά” που λεηλατούν την περιουσία του ελληνικού λαού και μάλιστα χρυσοπληρώνονται για αυτό» τονίζει κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.