Κριτικη απο το ΚΚΕ για τα μεικτα πληρωματα στο ΕΚΑΒ

«Η όπως - όπως μεταφορά των ασθενών, τους έρχεται πιο φτηνά»

«Η ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με αξιοποίηση του στρατού και της πυροσβεστικής, δεν έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή επείγουσα φροντίδα και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών περίθαλψης στον τόπο του συμβάντος που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και ο λαός μας». Αυτό επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ με αφορμή τη δημοσίευση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου.

Σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης «πρόκειται για μέτρα που αντιστοιχούν στην πολιτική των περικοπών των λαϊκών αναγκών στην υγεία, γιατί “στοιχίζουν” στο κράτος».

«Η όπως – όπως μεταφορά των ασθενών, τους έρχεται πιο φτηνά από την “κοστοβόρα” πλήρη ανάπτυξη των δημόσιων μονάδων υγείας παντού και της δημόσιας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, που απαιτούν ύπαρξη μόνιμων υποδομών, μόνιμου εκπαιδευμένου προσωπικού και επάρκεια εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων μέσων» υπογραμμίζει το ΚΚΕ εξηγώντας πως «γι’ αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται σε φθηνές υπηρεσίες, που είναι πολύ πιθανό να βάλουν σε κίνδυνο ασθενείς και αυτές με το “μάτι” προσανατολισμένο στις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου την περίοδο αυτή».

«Αυτές είναι, άλλωστε, οι προτεραιότητες της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο, παρεμπιπτόντως, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ» τονίζει με νόημα κλείνοντας το ΚΚΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.