Κριτικη απο το ΚΚΕ ΑΜΘ για την περιοδεια υπουργων, υποψηφιων ευρωβουλευτων και του πρωθυπουργου στην ΑΜΘ

«Μια ακόμα προσπάθεια να εξαπατηθεί ο λαός της περιοχής και να παρουσιαστεί το μαύρο άσπρο»

Σφοδρή κριτική για τις πυκνές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών και του πρωθυπουργού στην περιοχή μας ασκεί σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εξαπάτησης του λαού της περιοχής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις τους.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωσή του ΚΚΕ ΑΜΘ:

«Οι επισκέψεις υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, υπουργών και υφυπουργών, με αποκορύφωμα την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις τελευταίες ημέρες, συνιστούν μια ακόμα προσπάθεια να εξαπατηθεί ο λαός της περιοχής, να παρουσιαστεί το μαύρο άσπρο, καταφεύγοντας παράλληλα στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί «σταθερότητας».

Αυτό αποδείχθηκε από τον υπουργό υποδομών και μεταφορών, ο οποίος σε κάθε πόλη που βρέθηκε, εξήγγειλε έργα που έχουν χιλιοεξαγγελθεί (με αποκορύφωμα το Φράγμα του Μαρμαρά στην Καβάλα που… σχεδιάζεται από το μακρινό 1999!).

Όπως και από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, που επιχείρησε να εξωραΐσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που έχει οδηγήσει στο ξεκλήρισμα βιοπαλαιστών αγροτών, στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, με τους αγρότες να πουλούν πάμφθηνα το βιός τους από το χωράφι και να αγοράζουν οι ίδιοι και όλος ο λαός πανάκριβα στο ράφι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Αυτήν την πολιτική υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, των οποίων οι ευρωβουλευτές  υπερψήφισαν στην ΕΕ την αναθεώρηση της ΚΑΠ(!) για να προμηθεύονται οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι φθηνές πρώτες ύλες και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Ο κύριος Αυγενάκης μάλιστα στη συνάντηση που είχε με αγροτικούς συλλόγους της περιοχής, τους οποίους η κυβέρνησή του αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σαν εγκληματίες μπροστά από την Περιφέρεια ΑΜΘ με ΜΑΤ και καταστολή, επιχείρησε να καλλιεργήσει κάλπικη αντιπαράθεση με τους αγρότες άλλων περιοχών. Το «επιχείρημα» ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», αφού «όλα πάνε στη Θεσσαλία» αποτελεί ωμή πρόκληση τόσο για το βασανισμένο λαό της Θεσσαλίας που ακόμα περιμένει αποζημιώσεις και ιδιαίτερα για τους αγρότες που δεν ξέρουν πότε θα ξανακαλλιεργήσουν, όσο και για τους αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ιδιαίτερα όσους είδαν και φέτος τις παραγωγές τους να καταστρέφονται από το χαλάζι και μπορούν να περιμένουν – σύμφωνα με τον υπουργό – τις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αλλά σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη αντιχαλαζική (και εναέρια) προστασία, αφού όλα αυτά λογαριάζονται ως «κόστος». Η πρόκληση βέβαια είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν κάθε μέρα δαπανάται 0,5 εκατομμύριο ευρώ για την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατεύονται τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Με τη σειρά του ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη  δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται «όπως μέχρι τώρα» για τον Έβρο και ας περιμένουν ακόμα οι πυρόπληκτοι τις αποζημιώσεις – ψίχουλα, ενώ διεμήνυσε ότι «τα χειρότερα πέρασαν» σχετικά με την ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά!

Με το ίδιο πολιτικό θράσος, στην  ολιγόλεπτη επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής «πρόλαβε» να σχολιάσει «φτιάχνουμε ένα πολύ ωραίο Νοσοκομείο εδώ. Αχρείαστο να είναι, αλλά καλό να υπάρχει» ανακοινώνοντας 200 προσλήψεις … σε βάθος πενταετίας, την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας (πχ απογευματινά χειρουργεία), με μπάσιμο των ιδιωτών με κάθε τρόπο (όπως στην περίπτωση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής που η ανέγερσή του χρηματοδοτείται από το ίδρυμα «Νιάρχος»), με την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση να τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών. Ερωτηματικά φυσικά προκαλούνται από τη δήλωσή του για «μία τελείως διαφορετική αντίληψη για τις σχέσεις του ιατρικού προσωπικού με τους ασθενείς», αλλά και από την αναφορά του για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας και το ότι «το νοσοκομείο αυτό κατασκευάζεται εδώ στην Κομοτηνή για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του χριστιανικού αλλά και του μουσουλμανικού πληθυσμού», λες και θα μπορούσε να γίνει αλλιώς!!!

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις για την από χέρι βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα και της προοπτικής.

Για αυτό στις ευρωεκλογές έχει τη δυνατότητα να απορρίψει παλιές και νέες αυταπάτες, μεγάλα λόγια και κάλπικα διλήμματα. Να κάνει το βήμα ψηφίζοντας ΚΚΕ, για να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης, για να καταδικάσουμε αυτούς που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, στην ανασφάλεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.