Κριτικη απο την «Κομοτηνη Δυνατα» για τη διαρρηξη στο Δημαρχειο

«Αν δεν κάνεις τίποτα για να προστατέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, Δήμαρχε…»

Στο ζήτημα της ασφάλειας του δημαρχείου Κομοτηνής αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η νεόκτευκτη παράταξη του κ. Αντώνη Γραβάνη «Κομοτηνή Δυνατά» με αφορμή το περιστατικό διάρρηξης που συνέβη την Πέμπτη. Η παράταξη εξαπολύει επίθεση στον δήμαρχο, καταλογίζοντας του αδιαφορία και ανευθυνότητα.

«Η διάρρηξη που έγινε στο δημαρχείο Κομοτηνής εξέθεσε ανεπανόρθωτα για ακόμη μία φορά την διοίκηση του κ. Γκαράνη και απέδειξε την ανευθυνότητα της. Όχι τόσο η διάρρηξη ως γεγονός, όσο η παντελής έλλειψη εφαρμογής οποιουδήποτε μέτρου ασφαλείας. Οι δικαιολογίες του δε, γι’ αυτό που συνέβη είναι εξοργιστικές» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη.

Παράλληλα επικαλείται λεγόμενα του δημάρχου σε συνέντευξή του πως «το Δημαρχείο δεν φυλάσσεται, το Δημαρχείο δεν έχει συναγερμό, το Δημαρχείο δεν έχει τίποτα άξιο κλοπής μέσα “εκτός από χαρτιά και υπολογιστές”», για να ερμηνεύσει πως «δηλαδή η δημοτική περιουσία δεν χρειάζεται να είναι ασφαλής, το δημαρχείο δεν χρειάζεται να προστατεύεται από διαρρήκτες και κλέφτες, γιατί δεν το είχαν διαρρήξει στο παρελθόν όπως δήλωσε ο Δήμαρχος».

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο η «Κομοτηνή Δυνατά» συμπληρώνει πως «δηλαδή οι φάκελοι των υποθέσεων που διαχειρίζεται ο Δήμος, των διαγωνισμών, των έργων, τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών, οι εργασιακοί χώροι των δημοτικών υπαλλήλων, όλα αυτά δεν έχουν αξία για τον Δήμαρχο. Η Ιστορική Σημαία της Πόλης δεν έχει αξία για το Δήμαρχο. Δεν νοιώθει πως πρέπει να τα προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού. Δεν αισθάνεται υπεύθυνος για αυτά απέναντι σε όλους μας.  Όταν ανήλικοι μπορούν να εισβάλλουν στο Δημαρχείο Κομοτηνής, στο κεντρικότερο σημείο της Κομοτηνής, και να προκαλέσουν τέτοιες υλικές ζημιές, τι εμποδίζει άλλους, να πράξουν τα ίδια;».

«Είναι σοβαρότατη αμέλεια της διοίκησης Γκαράνη να μην εφαρμόζεται οποιοδήποτε μέτρο ασφάλειας στο δημαρχείο. Δεν υπάρχει συναγερμός, φύλαξη, πόρτες και παράθυρα ασφαλείας. Η διοίκηση αμέλησε να πράξει τα αυτονόητα, ενώ ήταν αδιαμφισβήτητη υποχρέωση της. Όταν κάποιος θέλει να είναι ο πρώτος πολίτης, όπως λέμε για τον Δήμαρχο, έχει την υποχρέωση και να είναι» τονίζει η δημοτική παράταξη κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.