«Κουκια μετρημενα» για το τεχνικο προγραμμα του Δημου Μαρωνειας Σαπων

Τα απολύτως απαραίτητα περιλαμβάνει το περιορισμένο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, πρόγραμμα του Δήμου

Ομόφωνα ενέκρινε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μαρωνείας Σαπών το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, το οποίο περιλαμβάνει έργα βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης, αγροτική οδοποιία και κάποιες απαραίτητες συντηρήσεις κτιρίων.
 
Το πρόγραμμα είναι περιορισμένο λόγω της μεγάλης μείωσης των πόρων του δήμου, ιδιαίτερα για τα τεχνικά έργα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΣΑΤΑ, που είναι η χρηματοδότηση από το κράτος για τα έργα των δήμων, η οποία έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια ενώ δεν έχει εκταμιευτεί καθόλου για το 2015.
 
Έτσι το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε με βάση τους υπάρχοντες πόρους, περιλαμβάνει συνεχιζόμενα έργα, και έργα με έμφαση τη βελτίωση της ύδρευσης, ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλαπλές διοικήσεις του Δήμου, όμως φέτος το καλοκαίρι φάνηκε να κάνει ένα βήμα μπροστά μιας και δεν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα, και πάνω σε αυτό θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει βελτίωση.
 
Παράλληλα θα γίνουν, όπως πάντα, έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ θα υπάρξουν και κάποιες παρεμβάσεις σε  κτίρια του δήμου όπου είναι απαραίτητο.
Το ύψος της πρότασης ανέρχεται σε περίπου 320 χιλ. ευρώ, όμως αξίζει να σημειωθεί πως τυχόν επαναφορά της χρηματοδότησης του Δήμου θα μπορέσει να επιτρέψει την εκτέλεση επιπλέον έργων, όπως φυσικά και η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, όταν και αν ανοίξει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.