Κωστας Πουλακης: Ειμαστε ετοιμοι και για πενταπλες εκλογες τον Μαιο

«Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε»

Παρά το γεγονός ότι εκτίμησε πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, ότι το υπουργείο προετοιμάζεται και για πενταπλές εκλογές, στις 26 Μαΐου, με σιέλ ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές και λευκά για τις εθνικές.
 
Όπως σημείωσε ο Κώστας Πουλάκης, ετοιμάζονται παραγγελίες για 140.000 κάλπες, ενώ θα διπλασιαστούν τα εκλογικά τμήματα, από 15 με 20.000, στις 35.000. «Είμαστε πρετοιμασμένοι και μπορούμε να ανταποκριθούμε και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο».
 
«Πολιτικά η κυβέρνηση έχει στις 26 Μαϊου εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές και ο πολιτικός στόχος για εθνικές εκλογές είναι τον Οκτώβριο», συμπλήρωσε ο Κώστας Πουλάκης.
 
Στην ερώτηση, ωστόσο, αν το υπουργείο Εσωτερικών αντέχει μια τέτοια εκλογική διαδικασία, ο ίδιος απάντησε ότι «τεχνικά το αντέχει, θα είμαστε έτοιμοι.Οργανωτικά θα είμαστε έτοιμοι και στο πιο ακραίο σενάριο και δεν θα αιφνιδιαστούμε».
 
Την ίδια ώρα επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα λίστας, στις επερχόμενες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.