Κωνσταντινος Μορφακιδης για τις περι «προβατων» κατηγοριες

«Δεν προκύπτει από τη συνομιλία των δύο ανδρών, σαφώς ρητώς και ευκρινώς ότι εξεστομίσθη εκ στόματoς του κ. Βαρβιτσιώτη η λέξη “πρόβατα”»

Τη δική της απάντηση δίνει η ΝΟ.ΔΕ. Ροδόπης και προσωπικά ο πρόεδρος της κ. Κωνσταντίνος Μορφακίδης σε σχέση με τον θόρυθο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με ένα βίντεο που διακινείται στο διαδίκτυο με τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση-απάντησή του ο κ. Μορφακίδης στο εν λόγω βίντεο δεν ακούγεται από τον κ. Βαρβιτσιώτη τίποτα από όσα του αποδίδουν και συγκεκριμένα η φράση «πρόβατα», καταδικάζοντας παράλληλα σε όλους τους τόνους κάθε προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος ανάμεσα στη Μειονότητα και στην Πλειονότητα. Στη συνέχεια της απάντησής του ο κ. Μορφακίδης στρέφει τα πυρά του προς τον βουλευτή Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ που φιλοξενεί στο προσωπικού του site τις απόψεις του δικηγόρου κ. Αϊκούτ Καδήρ ο οποίος χαρακτηρίζει το κόμμα της Ν.Δ. ως «νεοφιλελεύθερη, ρατσιστική, νεοναζιστική φασιστική παράταξη». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του κ. Μορφακίδη έχει ως εξής:

«Ως Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ που εκφράζω και βάσει Καταστατικών διατάξεων το σύνολο των μελών της, δηλώνω ρητά, κατηγορηματικά, ανενδοίαστα, απερίφραστα και αβίαστα ότι δεν αποδέχομαι, δεν συμμερίζομαι και δεν ταυτίζομαι με όσα σε βάρος του λαού της μειονότητας στη Θράκη, μειωτικά γι αυτή φέρεται να του αποδίδονται ότι δήλωσε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής της Β’ Αθηνών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σε γενόμενο διάλογο που είχε με τον κ. Στρατούλη Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων το βράδυ του Δημοψηφίσματος της Κυριακής 5ης Ιουλίου 2015 στο κανάλι της ΕΡΤ1.
 
Ομολογώ ότι από το εν λόγω video που παρακολούθησα, δεν προκύπτει από τη συνομιλία των δύο ανδρών, σαφώς ρητώς και ευκρινώς ότι εξεστομίσθη εκ στόματός του κ. Βαρβιτσιώτη η λέξη «πρόβατα». Απεναντίας η ερώτηση προέρχεται από τον κύριο Στρατούλη και έχει αυτή ως εξής: «Δηλαδή κύριε Βαρβιτσιώτη θεωρείται τους έλληνες πολίτες πρόβατα είτε είναι χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι» και του απαντά ο κύριος Βαρβιτσιώτης επί λέξει όχι, όχι.
 
Κατόπιν τούτου ευκόλως δεν μπορώ και ως δικηγόρος να σπεύσω όπως έπραξαν άλλοι κινούμενοι από πολιτικά ιδιοτελή κίνητρα και να καταδικάσω ευθέως ως αρνητική τη στάση του κ. Βαρβιτσιώτη χωρίς βεβαίως να θεωρηθεί και ότι εδιορίσθην ως υπερασπιστής του. Καθένας εξ’ ημών απολογείται μόνο για όσα ο ίδιος λέγει ή διακηρύσσει, ή πράττει.
 
Πάντως εάν και εφόσον καθ’ οιονδήποτε τρόπο ήθελε εκληφθεί από μέρους οποιουδήποτε συμπατριώτη και συμπατριώτισσας της Μειονότητας ότι όσα τυχόν είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης τους είναι προσβλητικά και μειωτικά, πρέπει να γίνει ξεκάθαρα σαφές και γνωστό στους πάντες, ότι δεν εκφράζουν τόσο σε εμένα ως Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Ροδόπης όσο και κανένα απολύτως άλλο μέλος της και προφανώς ούτε την ηγεσία και το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ήθελα ακόμα απερίφραστα, ρητά και κατηγορηματικά να δηλώσω ότι οποιαδήποτε αρνητική σε βάρος της Μειονότητας δήλωση ήθελε γίνει στο μέλλον, από οπουδήποτε και αν προέρχεται ή εκπορεύεται αυτή, δεν σημαίνει ότι εκφράζει κανένα απολύτως από εμάς που υπηρετούμε την πιο υπερήφανη Δημοκρατική Παράταξη, που υπηρετεί τον άνθρωπο χωρίς διακρίσεις χάριν Γλώσσης, και φυλής χάριν Πολιτικών ή Θρησκευτικών πεποιθήσεων.
 
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Μειονότητας.
 
Χάριν της κοινής μας ζωής, χάριν των κοινών ιδανικών και επιδιώξεων που έχουμε Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στην εσχατιά αυτή της Πατρίδας μας, έχετε χρέος και εσείς απέναντι στους εαυτούς σας πρώτα να απομονώνετε και να καταδικάζετε απερίφραστα στη συνείδηση όλων ορισμένους όψιμους δήθεν αποκαλούμενους δημοκράτες.
 
Για να είμαι πιο σαφής, αναφέρομαι στο γεγονός ότι ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ φιλοξενεί και συνεπώς αποδέχεται για τη μεγάλη μας Δημοκρατική παράταξη τη Νέα Δημοκρατία, όσα γι’ αυτή ο νεαρός Δικηγόρος της Πόλης μας κ. Αϊκούτ Καδήρ, αβάσιμα, ανιστόρητα, αχαρακτήριστα και απαράδεκτα σκληρά και επικριτικά αναφέρει σε βάρος της.
 
Τολμά αυτός ο θρασύτατος από κάθε άποψη νεαρός δικηγόρος που θεωρείται ότι υπηρετεί και το θεσμό της Δικαιοσύνης στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και οι αρχές του ανθρωπισμού, να αποκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ως «νεοφιλελεύθερη, ρατσιστική, νεοναζιστική φασιστική παράταξη».
 
Δηλαδή όλους εμάς τους αγνούς και ανιδιοτελείς αγωνιστές της μεγάλης Πατριωτικής Παράταξης που ίδρυσε το 1974 ο Εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος αποκατέστησε και εδραίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, και ενστερνιστήκαμε την ιδεολογία της και την υπηρετούμε σεβόμενοι πάνω και απ' όλα τα όσια και ιερά της φυλής μας έκαστος-η και διατρανώνουμε την προσήλωσή μας στα ιδεώδη του ανθρωπισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σεβασμού στον συνάνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, είμαστε κατ’ αυτόν του νεαρό κύριο και κατά τον κύριο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ ενστερνιστές απολυταρχικών και δικτατορικών ιδεολογιών αλλά και ταυτόσημων μ’ άυτές συμπεριφορών.
 
Εάν και εφόσον ο κύριος Αϊχάν Καρά Γιουσούφ που φιλοξενεί στο προσωπικό του site τις δηλώσεις του εν λόγω φερομένου δήθεν όψιμου ψευτοδημοκράτη και θρασύτατου κατά τα άλλα νεαρού Δικηγόρου στο επάγγελμα που με περισσή ευκολία και άνεση σπιλώνουν αγνές, καθαρές και ξάστερες από κάθε άποψη πολιτικές διαδρομές ανθρώπων που το μόνο όφελός τους και όποια αντιπαροχή για τους αγώνες τους είναι το γεγονός «ότι τους αρκεί η τιμή να υπηρετούν με αγάπη, αφοσίωση και προσήλωση τη Νέα Δημοκρατία», αυτή την εθνικά υπερήφανη μεγάλη πατριωτική παράταξη, παραμένοντας «αθεράπευτα υπερασπιστές των δημοκρατικών ιδεωδών», δεν τον επιπλήξει δημόσια και δεν δηλώσει ότι δεν ενστερνίζεται τις θέσεις και απόψεις του, θα πρέπει να καταδικαστούν αμφότεροι στη συνείδηση όλων και να επικηρυχθούν ως σφοδροί πολέμιοι της Νέας Δημοκρατίας.
 
Επομένως οι δύο αυτές υψηλές έννοιες «Η Δημοκρατία» και «Η Νέα Δημοκρατία» είναι ταυτόσημες έννοιες, η δε συνύπαρξη τους στο χρόνο και στο χώρο των ιδεών αποτελεί εγγύηση για όλους μας για πάντα ιδίως αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας.
 
Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί, πρότυπο παράδειγμα Κόμματος, πηγή και κοιτίδα δημοκρατικότητας, που πάνω και απ’ όλα σέβεται τον άνθρωπο ενισχύει και προάγει την αξιοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισονομία και ισοπολιτεία χωρίς διακρίσεις. Δεν προσβάλλει ως ιδεολογία την προσωπικότητα κανενός αγωνιστή οποιασδήποτε παράταξης και να γίνει ακόμη μια φορά σαφές και γνωστό, ότι το 1974 ήταν αυτή που με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ανεγνώρισε ως Κοινοβουλευτικό Κόμμα το Κ.Κ.Ε.
 
Όσοι όψιμοι λοιπόν αποκαλούμενοι δήθεν δημοκράτες δεν διδάχθηκαν τίποτε περί Δημοκρατίας καλό θα είναι να διδαχθούν στοιχειώδεις τουλάχιστον αρχές της. Όσοι επικρίνουν τη Νέα Δημοκρατία κατά τρόπο απροκάλυπτο και απαράδεκτο χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό στην ιστορία της και την συνεισφορά της στην Πατρίδα και το Έθνος πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μας βρίσκουν απέναντι όχι μόνο ως σκληρούς επικριτές αλλά και ως πολέμιους και θα τυγχάνουν της χλεύης όλων μας ανεξαιρέτως. Η απομόνωση και η αποξένωση για όλους αυτούς για πάντα θα τους συνοδεύει. Θεωρώ πως θα είναι γι’ αυτούς η μεγαλύτερη τιμωρία.
 
Εάν και εφόσον βεβαίως διαθέτει στοιχειώδη ευαισθησία Κοινωνικότητα και πίστη στα δημοκρατικά ιδεώδη, ο κύριος Αιχάν Καραγιουσούφ που ζει καθημερινά στο Ναό της Ελληνικής Δημοκρατίας «στη Βουλή των Ελλήνων» θα πρέπει άμεσα να ζητήσει μία μεγάλη συγγνώμη από όλους εμάς που υπηρετούμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, γιατί ανεπιφύλακτα φαίνεται να απεδέχθη τις προσβλητικές για όλους εμάς τους μαχητές της, τις ακραίες και απαράδεκτες απόψεις ενός νεαρού Δικηγόρου κατά τα άλλα το επάγγελμα που φαίνεται κατά τα χρόνια των σπουδών του στη Νομική Σχολή τίποτε δεν διδάχθηκε περί Δημοκρατίας και σεβασμού της Προσωπικότητας του ανθρώπου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.