Κομοτηνη Δυνατα: Ελλειψη ηγεσιας και διεκδικησεων για τον Δημο Κομοτηνης

Πέμπτη αποτυχία της διοίκησης Γκαράνη

Έλλειμα διεκδικητικότητας καταλογίζει, ως πέμπτη αποτυχία, στον δήμαρχο Κομοτηνής η παράταξη «Κομοτηνή Δυνατά». «Ο κ. Γκαράνης, δυστυχώς, εδώ και τέσσερα χρόνια μας απέδειξε σε όλα τα πεδία ότι δεν αντιλήφθηκε ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος του» επισημαίνει η παράταξη στην ανακοίνωσή της για να τονίσει πως «δεν είχε την δυναμική να διεκδικήσει για τους δημότες».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κομοτηνής Δυνατά»:

«Η αδυναμία της διοίκησης του κ. Γκαρανη να διεκδικήσει με σοβαρότητα και σθένος όσα αξίζει και δικαιούται ο Δήμος Κομοτηνής, φανερώνει όχι μόνο την ανικανότητα των συνεργατών του, αλλά κυρίως του ίδιου του Δημάρχου, την δική του προβληματική ηγεσία, που οδηγεί μόνο σε χαμένες ευκαιρίες για τους δημότες.

Η στάση και ο ρόλος ενός δημάρχου στην άσκηση των καθηκόντων του, επηρεάζουν σημαντικά την τοπική ανάπτυξη και χαράσσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την ποιότητα της ζωής όλων των δημοτών. Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που επιλέγει να υλοποιήσει, διαμορφώνουν καθοριστικά το μέλλον του τόπου. Οι συνεργασίες που προωθεί, τα δίκτυα που δημιουργεί, οι φιλίες και οι σχέσεις με άλλους δήμους και θεσμικούς φορείς, όπως και η στάση του απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση, είναι τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν αξιόλογο συνομιλητή, ισχυρό συνεργάτη και μαχητικό διεκδικητή, στο όνομα των δημοτών που τον επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει.

Ο κ. Γκαράνης, δυστυχώς, εδώ και τέσσερα χρόνια μας απέδειξε σε όλα τα πεδία ότι δεν αντιλήφθηκε ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος του. Δεν κατάφερε να επενδύσει στην εξωστρέφεια, απέφυγε συστηματικά να συνεργαστεί με φορείς και θεσμικούς εταίρους από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από την αρχή της θητείας του επέλεξε να διοικήσει χωρίς να έχει ένα σαφές όραμα για τον Δήμο Κομοτηνής. Χωρίς σχέδιο και με μηδενική στρατηγική εξάντλησε την θητεία του σε αποσπασματικά έργα, ασύνδετες δράσεις και μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις.

Και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα:

  • στα τεχνικά προγράμματα που συντάχθηκαν επί των ημερών του – το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 είναι 60 εκατ., ενώ το αντίστοιχο της γειτονικής Αλεξανδρούπολης φτάνει στα 200 εκατ.
  • στην αναποτελεσματικότητα καθώς από το Τεχνικό πρόγραμμα των 60.000.000 ευρώ υλοποιήθηκαν μόνο 2.466.613,47 ευρώ, δηλαδή μόλις το 4,7% περίπου.
  • στα έργα που έμειναν όλα στις μακέτες,
  • στην αδυναμία να προσελκύσει επενδυτές και αξιόλογους εταίρους,
  • στην ανικανότητα να προωθήσει συνεργασίες με τους τοπικούς οργανισμούς αλλά και γειτονικούς δήμους για την αξιοποίηση πόρων και τεχνογνωσίας για κοινούς στόχους.

Δυστυχώς για τον Δήμο Κομοτηνής ο κ. Γκαράνης δεν είχε την δυναμική να διεκδικήσει για τους δημότες. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα παραχωρήσεων εκτάσεων και ακινήτων όπως το Καρυδόρεμα, το σινεμά Αστέρια, το παλιό Δικαστικό Μέγαρο και άλλα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τους δημότες.

Επίσης ο Δήμος Κομοτηνής λειτουργεί με ελάχιστους υπαλλήλους αναλογικά με Δήμους σε όλη την Ελλάδα και ο Δήμαρχος δεν κατάφερε να διεκδικήσει νέες μόνιμες θέσεις. Αντίστοιχα σε δήμους σε όλη την Ελλάδα έχουν παραχωρηθεί ακίνητα και από το Ελληνικό Δημόσιο και από την ΕΤΑΔ, αλλά έχουν προκηρυχτεί και μόνιμες θέσεις υπαλλήλων.

Η λίστα βεβαίως δεν σταματάει εδώ.

Ο κ Γκαράνης απέτυχε να σταθεί κυρίαρχος στο τιμόνι του Δήμου μας, και αυτό το πληρώνουν οι δημότες εδώ και τέσσερα χρόνια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.