Κομοτηνη-Δυνατα: «Εικονες ντροπης στο Φαναρι και την Αρωγη για την Δημοτικη Αρχη Γκαρανη»

«Το πρόβλημα της χαμηλής επισκεψιμότητας στην πόλη και το Φανάρι, δεν είναι μόνο η έλλειψη προβολής» επισημαίνει η δημοτική παράταξη

«Ένα μήνα μετά τις δημόσιες καταγγελίες μας, οι εικόνες ντροπής παραμένουν στο Φανάρι και την Αρωγή, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Κομοτηνή-Δυνατά στρέφοντας τα βέλη της κριτικής της προς τη δημοτική αρχή.  «Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή του κ. Γκαράνη, με την απραξία, αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα της, υπονομεύει  το μέλλον της τοπικής κοινωνίας και μηδενίζει τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου» τονίζει συγκεκριμένα.

Η δημοτική παράταξη περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό ως «βομβαρδισμένο τοπίο», με ατελείς εργολαβίες, που υλοποιούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου, κατεστραμμένους δρόμους, άκοπα χόρτα και δέντρα, σπασμένα παγκάκια και φωτιστικά, σκουπίδια σε κεντρικά σημεία και κοινόχρηστους χώρους  (δεν είναι ικανοί δύο χρόνια ούτε τα σκουπίδια από το κεντρικό σιντριβάνι να καθαρίσουν), επισημαίνοντας πως  τα παραπάνω έχουν καταστεί κυρίαρχο θέμα συζήτησης εντός και εκτός οικισμού.

«Τέτοιες εικόνες», τονίζει η Κομοτηνή-Δυνατά, «κάθε άλλο παρά αποτελούν  “διαφήμιση”, που τόσο πολύ επιδίωκε ο Δήμαρχος “σκορπώντας” δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την τουριστική προβολή».

Μάλιστα υπογραμμίζει πως «τελικά, το πρόβλημα της χαμηλής επισκεψιμότητας στην πόλη και το Φανάρι, δεν είναι μόνο η έλλειψη προβολής, αλλά κυρίως  η ανικανότητα της διοίκησης Γκαράνη να ασχοληθεί με την καθημερινότητα, να πράξει τα αυτονόητα και να διατηρήσει μία αξιοπρεπή εικόνα, με αισθητική, στην παραλιακή ζώνη του Δήμου».

Σημειώνει δε με νόημα πως «τις αποκρουστικές εικόνες και την κατάσταση που επικρατεί, μας μεταφέρουν καθημερινά αγανακτισμένοι κάτοικοι, παραθεριστές, επαγγελματίες και επισκέπτες της περιοχής». 

«Ο τόπος μας είναι πανέμορφος! Θα έπρεπε να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα. Γιατί κύριε Δήμαρχε τον απαξιώνετε;» τονίζει κλείνοντας την ανακοίνωσή της η Κομοτηνή-Δυνατά, καλώντας τον δήμαρχο Κομοτηνής «άμεσα να αναλάβετε τις ευθύνες σας!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.