Κοινωνια Πολιτων: Λασπη και ψεματα οι κατηγοριες Γραβανη για τη ΔΕΥΑΚ

«Στο προεκλογικό παραμύθι του ψεύδους τους δε χωράει η αλήθεια των δικών τους πεπραγμένων»

Για λάσπη και ψέματα κάνει λόγο η «Κοινωνία Πολιτών», απαντώντας στις καταγγελίες της «Κομοτηνή Δυνατά» για τα χρέη της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ. Η διοικούσα παράταξη του Δήμου Κομοτηνής επισημαίνει πως πρόκειται για σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας εν μέσω προεκλογικής περιόδου, τονίζοντας πως έχει προχωρήσει σε διακανονισμό και έχει αποπληρώσει ήδη 3,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εξηγεί πως πρόκειται για χρέη που δημιουργήθηκαν από την ενεργειακή κρίση και ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών προς την κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε πως θα χρηματοδοτήσει τις ΔΕΥΑ της χώρας, τέτοια ενίσχυση δεν έλαβε ποτέ η ΔΕΥΑΚ.

Τέλος περνώντας στην αντεπίθεση καλεί τον κ. Γραβάνη να απαντήσει «πόσοι και ποιοι από τους υποψήφιους και τις υποψήφιες Δημοτικούς Συμβούλους που έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του χρωστάν χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΥΑΚ;».

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της «Κοινωνίας Πολιτών»:

«Η παράταξη του κ. Γραβάνη συνεχίζει ακάθεκτη και κατά την προεκλογική περίοδο να εξαπολύει λάσπη, χρησιμοποιώντας τα ψέματα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας ως κύρια αντιπολιτευτική τακτική! Σε ανακοίνωσή τους ισχυρίζονται ότι «η ΔΕΗ στέλνει τη ΔΕΥΑΚ στον εισαγγελέα»! Για άλλη μια φορά, φυσικά, αποκρύπτουν την αλήθεια, προκειμένου να δημιουργήσουν το προεκλογικό επικοινωνιακό σόου τους!

Ας τους ξαναθυμίσουμε, λοιπόν, τα όσα ήδη γνωρίζουν, ως συμμετέχοντες τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ! Από τη στιγμή που ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, πήρε την πολιτική απόφαση να επωμιστεί το επιπλέον οικονομικό κόστος της ύδρευσης και της αποχέτευσης ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ και να μη μετακυλιστεί σε καμία περίπτωση στους δημότες.

Ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας, σε δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις χρηματοδότησης των ΔΕΥΑ της χώρας, προκειμένου «να μην μετακυλιστεί στους πολίτες το οικονομικό κόστος μέσα από την αύξηση των δημοτικών τελών». Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο τότε Πρόεδρός της, κ. Παπαστεργίου, είχε ζητήσει από την Κυβέρνηση με ανακοίνωση-υπόμνημα «τη στήριξη των Δήμων με έκτακτη επιχορήγηση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην αύξηση του ενεργειακού κόστους». Αυτή η οικονομική ενίσχυση του κεντρικού κράτους προς τις ΔΕΥΑ, όμως, δεν ήρθε ποτέ! Αντίθετα, με Υπουργική απόφαση επιχορηγήθηκαν επιλεκτικά 7  μόνο ΔΕΥΑ της χώρας «αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους»! Γι’ αυτά ο κ. Γραβάνης και η παράταξή του δε βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν!

Αλλά ούτε και για τον διακανονισμό που έχει κάνει η ΔΕΥΑ Κομοτηνής κι έχει ήδη πληρώσει 3.200.000 ευρώ!

Αυτά δεν τα συμπεριλαμβάνουν στην ανακοίνωσή τους! Ούτε τη ρύθμιση, ούτε το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί, ούτε τη μηδενική στήριξη των ΔΕΥΑ από την Κυβέρνηση, ούτε το ότι περίπου 30 ΔΕΥΑ της χώρας χρωστούν στη ΔΕΗ πάνω από 140.000.000 ευρώ, γιατί το κεντρικό κράτος μας έχει αφήσει αβοήθητους, ούτε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει καταφέρει μέσα σε πρωτόγνωρα αντίξοες συνθήκες να διασφαλίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΚ!

Για όλα αυτά σιγή ιχθύος! Και φυσικά, στο προεκλογικό παραμύθι του ψεύδους τους δε χωράει η αλήθεια των δικών τους πεπραγμένων! Των πεπραγμένων, που χρέωσαν τους δημότες μας με εκατομμύρια ευρώ και που η «συμβολή» σ’ όλα αυτά τα χρέη του κ. Γραβάνη καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας Κοτσάκη υπήρξε καθοριστικής σημασίας!

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, η «πεπατημένη» της λασπολογίας και της απόκρυψης της αλήθειας συνεχίζεται! Ρωτάμε, λοιπόν, τον κ. Γραβάνη: Πόσοι και ποιοι από τους υποψήφιους και τις υποψήφιες Δημοτικούς Συμβούλους που έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του χρωστάν χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΥΑΚ; Οφείλει μια δημόσια απάντηση στον λαό, στον οποίο απευθύνεται ζητώντας την ψήφο του, προκειμένου να γίνει ο Δήμαρχος της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.