Κοινη συσκεψη αντιπεριφερειαρχων και δημαρχων της Θρακης υπο τον Περιφερειαρχη και τον υφυπουργο Μακεδονιας-Θρακης

Στ. Καλαφάτης: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στηρίζοντας ουσιαστικά και συμβολικά τους ακρίτες μας»

Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν στην Αλεξανδρούπολη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων της Θράκης.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Καλαφάτης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στις 17 και 18 Ιουνίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προώθηση των έργων της Περιφέρειας και των Δήμων στην περιοχή, ενώ εξετάστηκαν επίσης προτάσεις για την ανάπτυξη και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης του πρώτου και του δεύτερου βαθμού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και είχε τη μορφή μιας ανοικτής συζήτησης κατά την οποία τέθηκαν σημαντικά ζητήματα.

Αντίστοιχη σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Καλαφάτη, επεσήμανε ο κ. Μέτιος, θα πραγματοποιηθεί σύντομα και στην Ανατολική Μακεδονία με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και των Δημάρχων της περιοχής.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης επεσήμανε πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ στηρίζοντας ουσιαστικά και συμβολικά τους ακρίτες μας. Βρισκόμαστε δίπλα τους. Γι’ αυτό ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, σ΄αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλάει με έργα. Στη δύσκολη περίοδο που πέρασε, ενίσχυσε την περιοχή με συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες πολιτικές, ουσιαστική στήριξη».

Σύσκεψη και στο Επιμελητήριο Έβρου

Ακολούθησε συνάντηση στο επιμελητήριο Έβρου με τον πρόεδρο του κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.  «Είχαμε επίσης μια πολύ σημαντική και ουσιαστική συζήτηση όσον αφορά το μέλλον του τόπου» σχολίασε ο υφυπουργός. Παράλληλα επεσήμανε πως «υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην περιοχή. Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Μετάξι, Ζεόλιθος, Ξυλεία. Είναι κομμάτια τα οποία οφείλουμε να τα συνδέσουμε ώστε να μπορέσουν ν΄ αποκτήσουν αναπτυξιακή υπεραξία. Αυτή η επίσκεψη είναι η αρχή συνεχούς και ουσιαστικής επικοινωνίας για να μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα. Οι λύσεις υπάρχουν και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια να τις βρούμε. Συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα. Αυτό επιδιώκουμε και γι΄ αυτό είμαστε εδώ».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «βάλαμε θέματα όπως το ότι θα πρέπει να δει η κυβέρνηση το άνοιγμα των συνόρων των Κήπων, το οποίο είναι ένα κομβικό κομμάτι, μιας και είμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου το οποίο θα βοηθήσει την περιοχή. Βάλαμε το θέμα που αφορά τον Ζεόλιθο, όπως ανέφερε και ο Υπουργός, που πρέπει να αξιοποιηθεί και να μεταποιείται στον βόρειο Έβρο. Βάλαμε θέματα επιδότησης κόστους μεταφοράς, διότι είμαστε ο πιο απομακρυσμένος νομός. Είναι θέματα τα οποία μπαίνουν σε μια κουβέντα, σε μια διαπραγμάτευση. Πρέπει να ωριμάσουν και να γίνουν προτάσεις ώστε μετά να κατατεθούν στη Βουλή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.