Κοινη δηλωση των Μητροπολιτων της Θρακης για τις εργασιες στο ΚΥΤ Φυλακιου

«Στο παρελθόν εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας, την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα»

Κοινή δήλωση υπογράφουν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώνοντας τις φωνές του με αυτές των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Στη δήλωσή τους οι Μητροπολίτες θυμίζουν πως και στο παρελθόν εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια εξέλιξη και μάλιστα στον ίδιο τον υπουργό, για να επαναλάβουν πως και σήμερα η θέση τους αυτή παραμένει αμετακίνητη. Παράλληλα εφιστούν την προσοχή στη διατήρηση κλίματος ομόνοιας και ομοφροσύνης.

Ολόκληρη η δήλωση των Μητροπολιτών είναι η εξής:

«Οι Μητροπολίτες των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, έχοντας την συναίσθηση των ποιμαντικών θεμάτων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών μας, τα οποία συμπλέκονται άρρηκτα με την εθνικώς ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, εκφράζουμε σταθερή από ετών άποψη για την θέση της Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά το παρελθόν έτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην πρόθεση της Κυβερνήσεως για επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα, εφιστώντας την προσοχή όλων των κρατικών φορέων και του λαού στην ανάγκη διατήρησης του διαλόγου και στην οικοδόμηση κλίματος ομονοίας και ομοφροσύνης. Ας μην ξεχνούμε ότι η σύμπραξη του λαού, του Κλήρου και του επισήμου κράτους απέτρεψε την αθρόα εισβολή και ανέδειξε διεθνώς την μεθόδευση της γείτονος για τη χρησιμοποίηση των δυστυχών αυτών συνανθρώπων μας ως εργαλείο αποσταθεροποίησης.

Η διαφύλαξη της πατρίδας μας απαιτεί ομοφροσύνη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.