ΚΝΕ Ροδοπης: «Σαν σαρδελες στοιβαζονται οι φοιτητες στα λεωφορεια»

«Πάρτε τώρα μέτρα για την υγεία μέσα στα πανεπιστήμια!»

«Μπορεί τα κρούσματα στη Ροδόπη να έχουν εκτοξευθεί, μιας και τις τελευταίες 5 μέρες μετράμε 1.567 κρούσματα, αυτό όμως δεν λέει και κάτι για την κυβέρνηση και τις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ που συνεχίζουν να υλοποιούν το “Πρωτόκολλο της κορονοεξεταστικής”, με τους φοιτητές να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία (όσοι χωράνε, οι υπόλοιποι αναγκάζονται να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους ταξί), για να καταλήξουν να δώσουν μάθημα με τα μπουφάν σε κρύα αμφιθέατρα, όπως συμβαίνει συχνά στη Νομική». Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ Ροδόπης.

Παράλληλα σημειώνει πως «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση και το κράτος λειτουργούν με τεράστια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αν πρόκειται για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων, ενώ αν πρόκειται για τις ανάγκες και την υγεία των πολλών αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Τα παραδείγματα αναρίθμητα. Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, αυτά είναι τα αποτελέσματα της ελλιπούς χρηματοδότησης, τα οποία τα βιώνουν οι φοιτητές καθημερινά και στις σχολές τους και στις φοιτητικές εστίες, με τα σοβαρά προβλήματα για τα οποία πρόσφατα το ΚΚΕ έκανε και ερώτηση στη Βουλή. Την ίδια στιγμή βέβαια η κυβέρνηση δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία δεν πρόκειται να μπει στα πανεπιστήμια, καθώς οι φοιτητές με την πάλη τους μέσα απ’ τους συλλόγους τους θα την εμποδίσουν!».

«Οι φοιτητές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα απ’ αυτό το εχθρικό για τις ανάγκες τους κράτους, που παραμένει εχθρικό παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές!» ξεκαθαρίζει η ΚΝΕ Ροδόπης για να επισημαίνει πως «η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα τους, στο ανέβασμα της συζήτησης, της οργάνωσης και της διεκδίκησης μέσα απ’ τις συνελεύσεις των συλλόγων τους, μιας και έχει αποδειχθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ότι “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”. Σε αυτήν την κατεύθυνση δίνουν όλες τους δυνάμεις η ΚΝΕ και το ΚΚΕ!».

Η ΚΝΕ Ροδόπης ζητά εδώ και τώρα να:

  • Αυξηθούν τα δρομολόγια από και προς την πανεπιστημιούπολη για να μην στοιβάζονται οι φοιτητές!
  • Να εξασφαλίζεται ότι θα είναι ζεστές οι αίθουσες στις οποίες πραγματοποιούνται οι εξετάσεις!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.