Κλωτσοπατιναδα για την λειτουργια του Φαλακρου

Ανεπάρκεια και ανικανότητα καταλογίζει η αντιπολίτευση, προσπάθεια για να καταρρεύσει η προσπάθεια βλέπει η διοίκηση

Καθυστερεί ακόμα η έναρξη της λειτουργίας του

Το θέμα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού, πάντα κάνει τα πνεύματα να ανάβουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, και η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου δεν αποτελούσε εξαίρεση. Αν προσθέσουμε δε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι αντιπαραθέσεις μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης φτάνουν συχνά σε προσωπικό επίπεδο, ήδη πριν ξεκινήσει την επερώτησή του για το Χιονοδρομικό ο κ. Αργύρης Πατακάκης, το μείγμα ήταν εκρηκτικό, και αρκούσε μια σπίθα για να βάλει φωτιά, όπως και έγινε.

Ο κ. Πατακάκης σημείωσε πως έχουν αναδείξει και στο παρελθόν τα προβλήματα του χιονοδρομικού και την ανάγκη να λειτουργεί πλήρως, αλλά διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για την ετοιμότητα της διοίκησης.

Στάθηκε δε στο γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σε ΜΜΕ πως το χιονοδρομικό θα ανοίξει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου μια ημερομηνία που παρήλθε, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και ρώτησε τον Αντιπεριφερειάρχη αν θα λειτουργήσει πλήρως, και αν έχει διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία του, ώστε να μην αμαυρωθεί η εικόνα του.

Γρ. Παπαεμμανουήλ: «Δεν έχουμε πει κανένα ψέμα»

Απαντώντας ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε πως ποτέ δεν θα έκαναν κάτι που θα αμαύρωνε την εικόνα του Χιονοδρομικού Κέντρου, και πως έχει δηλώσει δημόσια πως θα λειτουργήσουν φέτος μόνο οι πίστες Παππούς και Βέστα, και τα δύο baby lift, το καταφύγιο, ο όρχος με τα οχήματα, ενώ δεν θα λειτουργήσει η τετραθέσια καρέκλα γιατί δεν έχει γίνει ο έλεγχος πενταετίας και το καφέ Χιονότρυπα.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης, οι όροι τροποποίησης της σύμβασης λειτουργίας άλλαξαν πρόσφατα, και ο έλεγχος ολοκληρώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, για αυτό και καθυστέρησε η διαδικασία διαγωνισμού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

«Δεν έχουμε πει κανένα ψέμα, και τα τερτίπια με εγκάθετους που νομίζετε πως θα μας τρομάξετε και θα φοβηθούμε και δεν θα κάνουμε σωστά τη δουλειά μας δεν μας αγγίζουν, αντίθετα μας δυναμώνουν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως ό,τι κάνουν το κάνουν με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Η αναφορά που έβαλε φωτιά στη συζήτηση με ανάρμοστες εκφράσεις

«Ο κ. Παπαεμμανουήλ δείχνει για ακόμα μια φορά ότι δεν έχει τσίπα εντιμότητας» ανταπάντησε ο κ. Πατακάκης, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται. Παράλληλα καταλόγισε στο πρόσωπό του ανεπάρκεια και ανικανότητα να κάνει τον έλεγχο πενταετίας, βάζοντας στο συμβούλιο φωτιά.

«Ξέρω ότι σας τσούζει πάρα πολύ το γεγονός ότι θα λειτουργήσει το Φαλακρό» απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης, μιλώντας για παρεμβάσεις του αδερφού του σε υπηρεσιακούς παράγοντες, μιλώντας για καραγκιοζιλίκια από πλευράς του Περιφερειακού Συμβούλου, ο οποίος προβλέψιμα απάντησε «Καραγκιόζης είσαι εσύ», και τα πράγματα κύλησαν σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος της επερώτησης.

Σήμερα αποφασίζει η Οικονομική Επιτροπή

Το μόνο χρήσιμο που βγήκε από την όλη επερώτηση, είναι ότι ο διαγωνισμός για την λειτουργία του θα βγει στον αέρα, αφού πάρει την απόφαση η Οικονομική Επιτροπή σήμερα Τρίτη, όμως τηρώντας τις ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το Χιονοδρομικό μάλλον δεν θα ανοίξει πριν τον νέο χρόνο, και ίσως και λίγο μετά από αυτόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.