Κλιμακιο του ΚΚΕ σε πυροσβεστικες υπηρεσιες της Ροδοπης

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό

Σε πυροσβεστικές υπηρεσίες και κλιμάκια του Νομού Ροδόπης περιόδευσε το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, κλιμάκια του ΚΚΕ αποτελούμενα από τους Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, μέλος του γραφείου της ΕΠ ΑΜΘ και γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, Σάκη Βαρδαλή, μέλος του γραφείου της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, Νίκο Βαργεμίδη, μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ, Παναγιώτη Σπορίκη, στέλεχος του ΚΚΕ και Δημοτικό Σύμβολο στον Δήμο Ιάσμου με την Λαϊκή Συσπείρωση και Ιμπραήμ Κερατζή, υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ το 2019, βρέθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής και στα κλιμάκια της υπηρεσίας στον Ίασμο και στις Σάπες.

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών συζητήθηκαν τόσο τα πιο γενικά προβλήματα όπως είναι οι επιπτώσεις από την ακρίβεια, όσο και τα ιδιαίτερα προβλήματα των πυροσβεστών, όπως η έλλειψη προσωπικού και η συσσώρευση του αριθμού των οφειλόμενων ρεπό σε πυροσβέστες που ανέρχονται σε εκατοντάδες, ακόμη και σε χιλιάδες ώρες.

Διαπιστώθηκε ακόμα μία φορά το οξυμένο και πολύχρονο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής, που τουλάχιστον από το 2018 το ΚΚΕ έχει αναδείξει αρκετές φορές στη Βουλή με ερωτήσεις, τόσο προς την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και προς την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τεράστιες ευθύνες, αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει άλυτο. Παρόμοια, κατάσταση επικρατεί και στο κλιμάκιο των Σαπών με απαρχαιομένες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και η πυρκαγιά που κατέκαιγε για πάνω από τρεις εβδομάδες το Παπίκιο, όπου το προσωπικό της ΠΥ έδωσε τον καλύτερό του εαυτό ακόμη και με κίνδυνο της υγείας και της ζωής του, λόγω και των τεράστιων ελλείψεων που υπήρξαν σε πτητικά μέσα με ευθύνη της κυβέρνησης.

Τέλος, τα κλιμάκια του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα πάλης, όπως για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που βιώνει το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και απηύθυναν κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού, τόσο στους αγώνες, όσο και στις επικείμενες εθνικές και τοπικές εκλογές, γυρνώντας την πλάτη σε επίδοξους – νέους και παλιούς – κυβερνητικούς “σωτήρες” και “προστάτες”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.