Κλιμακιο του ΚΚΕ απο το χωριο Λουτρα ζητα την ενισχυση των δυναμεων κατασβεσης

Στελέχη του κόμματος συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης και της αντιμετώπισης

Από το χωριό Λουτρά, κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισημαίνει την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς που μαίνεται σε τρία μέτωπα και επισημαίνει την ανάγκη της ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων γιατί η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για την ευρύτερη περιοχή.

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους και προκαλούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Ο Διονύσης Κλάδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το χωριό Λουτρά, επισημαίνει την επικινδυνότητα της κατάστασης καταγγέλλοντας τις καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, χωράφια και καλλιέργειες.

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στα σημεία της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, συμβάλλοντας στο έργο της κατάσβεσης και της αντιμετώπισής της.

Με μηχανήματα και τρακτέρ τα μέλη του ΚΚΕ, συνέβαλλαν στο άνοιγμα των δρόμων, ώστε να φτάσουν τα πυροσβεστικά πιο κοντά στο μέτωπο της φωτιάς οδηγώντας τους χειριστές μηχανημάτων στα κατάλληλα σημεία καθώς και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν έρθει από άλλες περιοχές και δεν γνώριζαν την τοποθεσία.

Στα κλιμάκια του ΚΚΕ είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχαηλίδης Σιδέρης και ο γραμματέας της ΤΕ Έβρου Γιώργος Πυργελής που συμμετείχαν στο άνοιγμα των δρόμων, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Βοήθησαν στην αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων μαζί με πυροσβέστες και κατοίκους.

Συνέδραμαν σε πρώτες βοήθειες σε κατοίκους που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω του καπνού, της έντασης και της ανησυχίας τους για την πύρινη λαίλαπα.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε χθες, κλιμάκιο της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Διονύσης Κλάδης με δήλωσή του ζήτησε ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων «ώστε να ελεγχθεί άμεσα το μέτωπο της φωτιάς γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Υπάρχει φόβος για ατύχημα μεγάλης έκτασης».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάββας Δευτεραίος επικοινώνησε με τον δήμαρχο κι έκανε παρέμβαση για να κινητοποιηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός και να διατεθεί ό,τι χρειάζεται για να ελεγχθεί και να σβήσει γρήγορα η φωτιά.

Τηλεφωνική παρέμβαση στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.