Κλεοπατρα Στογιαννιδου: Τα χρονια που η “Κοινωνια Πολιτων” ειναι στο “τιμονι” του Δημου Κομοτηνης εχουμε παραξει σπουδαιο εργο, εχοντας βρει συντριμμια»

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και εκ νέου υποψήφια με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» μιλά στον «ΠτΘ» με «φόντο» τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης του Οκτώβρη

Στον «φυσικό» της τόπο ως προς την επαγγελματική της ιδιότητα, ως εν ενεργεία δικηγόρος, για μια συζήτηση που αφορά στην έτερη ιδιότητά της ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις προσεχείς εκλογές της 8ης του Οκτώβρη με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» μίλησε στην κάμερα του «ΠτΘ» η κ.Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.

Στον χώρο του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, η «μάχη» της παραχώρησης του οποίου στον Δήμο Κομοτηνής, ως την προσφιλέστερη λύση στην οποία έχουν καταλήξει οι αρμόδιοι για την διάσωση του ιστορικού κτιρίου της πόλης, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την νυν διοικούσα παράταξη.

Η κ.Στογιαννίδου, σε μια συζήτηση με «φόντο» τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μίλησε για το πρόσημο της τρέχουσας θητείας που βαίνει προς το τέλος της, τον ρόλο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον οποίο και υπηρετεί εδώ και επτά χρόνια, καθώς και το έως τώρα κατατεθειμένο έργο της παράταξης.

Η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική δεν θα μπορούσε να λείπει από την συζήτηση μιας και οι αριθμοί της υφιστάμενης πολιτικής πραγματικότητας παραμένουν αμείλικτα ως προς το βασικό ζητούμενο της πραγματικής ισότητας των φύλλων, όπως επίσης και συνέχεια, την επομένη των εκλογών, τόσο για την ίδια όσο και για την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών».

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου όμως…

«Χτίζουμε την εικόνα της Κομοτηνής σε πολλά σημεία από την αρχή»

ΠτΘ: κ.Στογιαννίδου η προσεχής εκλογική αναμέτρηση σηματοδοτεί στην ουσία την ολοκλήρωση μιας τετραετούς θητείας στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» και κατ’ επέκταση και για εσάς σε θέση ευθύνης. Τι πρόσημο σας αφήνει η τρέχουσα θητεία;

Κ.Σ.: Σε μένα προσωπικά, και θέλω να πιστεύω στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, γεγονός που θα το δούμε και από το αποτέλεσμα των εκλογών, αφήνει ένα σαφώς θετικό πρόσημο. Ήταν μια θητεία τετραετής κατά την διάρκεια της οποίας βιώσαμε όλοι, ως πολίτες και ως κοινωνία, πρωτόγνωρες καταστάσεις. Στην θητεία αυτή κυριάρχησε η τεράστια υγειονομική κρίση, η πανδημία που βιώσαμε όπου σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός, και μαζί και ο δημοτικός μηχανισμός -αιρετοί και υπάλληλοι- θέσαμε ως βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Νομίζω ότι το πετύχαμε, λειτουργήσαμε σε πολύ καλά επίπεδα και διαχειριστήκαμε αυτήν την κρίση με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο. Από εκεί και πέρα η θητεία αυτή είχε σαφώς θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο, τόσο στον πολιτισμό, στο κοινωνικό κομμάτι αλλά πολύ περισσότερο στο επίπεδο των έργων, γιατί σχεδιάσαμε και θέσαμε τις βάσεις ώστε να υλοποιηθούν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πολύ σπουδαία τεχνικά έργα, τα οποία θα αναδιαμορφώσουν την εικόνα της πόλης μας. Χτίζουμε την Κομοτηνή και την εικόνα της σε πολλά σημεία από την αρχή, εκ νέου.  Να θυμίσουμε ότι αυτή η δημοτική αρχή κατά την διάρκεια αυτής της θητείας έθεσε τις βάσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατ. ευρώ. Αυτό φέρνει την Κομοτηνή σε πρώτη θέση σε επίπεδο περιφέρειας σε ποσό ενταγμένων έργων, μια πολύ σπουδαία διάκριση. Μεταξύ των όσων εγκρίθηκαν και πρόκειται άμεσα να γίνουν είναι η ανάπλαση της Παλιάς Νομικής, ένας χώρος που θα αλλάξει άρδην την μορφή του γιατί νομίζω ότι βρίσκεται στην εικόνα που θα θυμόμαστε όλοι και προ τριακονταετίας. Επίσης η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου που ξεκίνησε, η ανάπλαση 22 ιστορικών δρόμων και της Κομοτηνής και πάρα πολλά έργα όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτιρίων. Είναι ήδη χρηματοδοτημένα και πρόκειται να ξεκινήσουν και νομίζω ότι πρέπει να αφήσουν θετικό πρόσημο, σε αυτήν την περίοδο που αφήνουμε πίσω και την τετραετία που διανύσαμε.

«Ο ρόλος της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι καθοριστικής σημασίας»

ΠτΘ: Συνεχίσατε και την τετραετία αυτή να βρίσκεστε στην θέση της Προέδρου του Δημοτικού  Συμβουλίου. Ρόλος που για μια ομάδα πολιτών θεωρείται τυποποιημένος και λιγότερο ουσιώδης ως προς την παραγωγή αποτελεσμάτων. Σε τι συνεπάγεται τελικά ο ρόλος αυτός και τι έχετε να πείτε εν είδει απολογισμού για την θητεία που σύντομο θα ολοκληρωθεί;

Κ.Σ.: Με τίμησε και ο νυν δήμαρχος και ο προηγούμενος και το δημοτικό συμβούλιο με το να με προτείνουν και να με εκλέξουν τρεις φορές στην θέση αυτήν, στην οποία βρίσκομαι τουλάχιστον 7 χρόνια. Είναι ένα μεγάλο διάστημα το οποίο νομίζω πως μου έχει δώσει μια μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου. Ποτέ δεν θα έλεγα ότι ο ρόλος αυτός είναι τυπικός και δεν είναι ουσιώδης. Αντίθετα για όσους γνωρίζουν, και για μένα, είναι καθοριστικής σημασίας και άκρως συντονιστικός ο ρόλος της προέδρου. Όχι μόνο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης όπου κατ΄ εξοχήν διεξάγεται υπό την προεδρία του προσώπου που βρίσκεται σε αυτήν την θέση, αλλά σε όλη την προετοιμασία των θεμάτων η οποία απαιτεί μια ιδιαίτερη συνεργασία και με τους υπολοίπους συναδέλφους, τους επικεφαλής και τις παρατάξεις, με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, ώστε τα θέματα να έρχονται με τον δέοντα τρόπο, να είναι πλήρεις οι φάκελοι που τίθενται υπόψιν των μελών κ.ο.κ. Σε κάθε περίπτωση προσωπικά ως πρόεδρος προσπάθησα να λειτουργήσω έως σήμερα όσο το δυνατόν πιο δημοκρατικά, γιατί βασικό στοιχείο στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να είναι ο διάλογος ο πλουραλισμός, η ανταλλαγή απόψεων και η ουσιαστική ενημέρωση όλων των μελών, ώστε να λαμβάνονται και οι σωστές αποφάσεις. Πολλές φορές υπάρχει ο αντίλογος, ο οποίος δημιουργεί έναν γόνιμο διάλογο και ενδεχομένως κάποιες αντιπαραθέσεις, πλην όμως προσπάθησα ως πρόεδρος πάντοτε να εξάγεται το πλέον γόνιμο και το συμφερότερο αποτέλεσμα για την πόλη μας και να λαμβάνονται οι πιο σωστές αποφάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι το έχω πετύχει και ότι χαίρω της εκτίμησης των υπολοίπων μελών του δημοτικού συμβουλίου με τους οποίους είχαμε πάντα μια άψογη συνεργασία και έχω πολλούς λόγους να τους ευχαριστώ όλους γιατί δεν ήταν μόνο δική μου υπόθεση η διαχείριση του συμβουλίου. Και βεβαίως και τις συνεργάτιδές μου, που πλαισιώνουν το γραφείο υποστήριξης των οργάνων του δήμου Κομοτηνής.

ΠτΘ: Είστε το πρόσωπο εκείνο που καλούνταν να διατηρήσει την «τάξη» σε ένα δημοτικό συμβούλιο που πολλές φορές δεν έλειψαν οι συγκρούσεις και οι καταγγελίες από πλευράς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δη της μείζονος.  Ήρθατε κάποιες φορές σε δύσκολη θέση, να αφαιρέσετε τον λόγο, να κατευνάσετε, να διερωτηθείτε «τι κάνω εγώ εδώ τώρα;»;

Κ.Σ.: Στα δημοτικά συμβούλια που συμμετέχουν τόσα μέλη, δημοτικοί σύμβουλοι άνθρωποι κατά κανόνα δραστήριοι με λόγο και άποψη, είναι λογικό και επόμενο να δημιουργούνται και κάποια τέτοια περιστατικά. Ποτέ δεν είπα «τι κάνω εγώ εδώ» γιατί είμαι άνθρωπος που αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, γνωρίζω ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ρόλου που κλήθηκα να διαδραματίσω στην τρέχουσα θητεία και την προηγούμενη και πάντοτε θεωρώ ότι υπηρέτησα τον ρόλο αυτό με αφοσίωση, με προσήλωση, χωρίς ποτέ να θέλω να δραπετεύσω από μια συνεδρίαση.

«Θα αντιδράσουμε σθεναρά αν δούμε ότι παρέρχεται και άλλο διάστημα κατά το οποίο δεν βρίσκεται μια λύση για το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο»

ΠτΘ: Τρία σημεία από την πορεία σας στη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής μας έκαναν εντύπωση, σε σχέση και με το στερεότυπο για την ψυχοσύνθεση του γυναικείου φύλου: 1ον η παρρησία σας στην κοινή συζήτηση για την ανάπλαση του Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων όπου  αντιμετωπίσατε στα ίσια το δίκαιο της Δημοτικής Αρχής ενώπιον των δασκάλων σας-καθηγητών του ΔΠΘ του οποίου είστε διδάκτορας. 2ον η μέριμνά σας για τη ζωή στην πόλη, η έγνοια σας για την απόδοση σεβασμού προς τους συμπολίτες που φεύγουν και 3ον η προσωπική σας σχεδόν σχέση με τη διάσωση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Θέλετε να μας σχολιάσετε;

Κ.Σ.: Ξεκινώντας από το τελευταίο, σε ό,τι αφορά το Παλαιό δικαστικό μέγαρο είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση αξιοποίησης ώστε να πάψει να βρίσκετε σε αυτήν την εγκατάλειψη. Έως τώρα προκρίθηκε ως η καλύτερη λύση η παραχώρησή του στον Δήμο Κομοτηνής. Έχουν υποβληθεί πολλαπλά αιτήματα, ωστόσο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν βρήκαμε ευήκοα ώτα, σε όσους απευθυνθήκαμε κρούοντας τον κώδικα του κινδύνου γι’ αυτό. Ελπίζω όμως πως αυτό θα αλλάξει στο κοντινό μας μέλλον. Ο νέος υπουργός ο κ.Φλωρίδης, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά την Κομοτηνή, τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη οικογένειά του, καθώς είχαμε την χαρά και την σύζυγό του να την έχουμε στον χώρο της δικαιοσύνης εδώ, και ο ίδιος να είναι φοιτητής της Κομοτηνής και τα τέκνα τους. Θεωρώ ότι ίσως είναι η ευκαιρία μας, θα απευθυνθούμε σε αυτόν μετά τις εκλογές, καθώς η προεκλογική περίοδος δεν μας επέτρεψε να έρθουμε σε επαφή μαζί του, και μακάρι με την δική του συμβολή, στην οποία προσβλέπουμε, να βρεθεί μια λύση. Τα πράγματα δεν είναι δύσκολα, τα κάνουμε δύσκολα, κάποιοι τα κάνουν δύσκολα και αυτό φυσικά θα μας βρει αντίθετους και θα αντιδράσουμε σθεναρά αν δούμε ότι παρέρχεται και άλλο διάστημα κατά το οποίο δεν βρίσκεται μια λύση για το μέγαρο.

Ως προς τα υπόλοιπα, η συνεδρίαση με το ΔΠΘ που μου θυμίζεται ήταν μια θυελλώδης συνεδρίαση. Ποτέ μα ποτέ δεν θέλουμε να ερχόμαστε σε ρήξη με κανέναν φορέα της περιοχής, πόσο μάλλον με το ΔΠΘ, που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ο βασικός πυλώνας στον οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη της Κομοτηνής. Είναι το πανεπιστήμιο που όλοι αγαπάμε, είχαμε την τιμή να φοιτήσουμε σε αυτό, με σπουδαίους καθηγητές και πάρα πολλοί φοιτητές είναι πρεσβευτές στην Κομοτηνή και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκείνη τη φορά νομίζω ότι είχαν σηκωθεί λίγο οι τόνοι, αλλά και τότε, στο πλαίσιο υπεράσπισης των συμφερόντων του δήμου έπρεπε να θιγούν ορισμένα θέματα. Γιατί και εμείς και εγώ προσωπικά και το δημοτικό συμβούλιο είμαστε εκλεγμένοι για να προασπιζόμαστε πρωτίστως τα συμφέροντα του Δήμου.

«Ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν υπήρχαν περισσότερες γυναίκες στην πολιτική και στις θέσεις ευθύνης»

ΠτΘ: Αν κάτι λείπει από τις συνεδριάσεις και του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και λοιπών οργάνων όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ όπου τα πράγματα είναι χειρότερα είναι η απουσία γυναικών. Τι φταίει γιατί δεν ψηφίζουμε γυναίκες να μας εκπροσωπήσουν σε θέσει ευθύνης και τι μπορεί να γίνει;

Κ.Σ.: Σαφώς είναι μια απογοητευτική διαπίστωση, αυτή η υποεκπροσώπηση των γυναικών στα συλλογικά όργανα, στα κοινά, στην πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Είναι μια καθημερινή διαπίστωση, ότι η ισότητα των φύλων δεν υπάρχει στην πράξη και αυτός είναι ένας καθημερινός αγώνας που πρέπει να δίνουμε πρωτίστως εμείς οι γυναίκες. Πρέπει να υπάρχει περισσότερη γυναικεία αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη σε όλους τους τομείς της δράσης μας. Από τον επαγγελματικό μας βίο, την προσωπική μας ζωή, την κοινωνική μας ζωή και γιατί όχι και την πολιτική ζωή του τόπου.  Πιστεύω και θεωρώ γνωρίζοντας και πρόσωπα και πράγματα ότι είναι πάρα πολλές και αξιόλογες οι γυναίκες που μετέχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και ευρύτερα. Όλες καταξιωμένες στον χώρο τους, με τους αγώνες τους, με τις ιδιότητες που τις χαρακτηρίζουν και υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι και πάρα πολλές επιλογές να διαλέξει κανείς, βάζοντας την ψήφο του σε κάθε εκλογική διαδικασία και φυσικά και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Νομίζω ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν ήταν περισσότερες γυναίκες στην πολιτική και στις θέσεις ευθύνης, όπως βλέπουμε ότι πολλές γυναίκες κυριαρχούν και σε δύσκολα επαγγέλματα πια. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αυτό να μην συμβαίνει και στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα δείτε πως οι γυναίκες, στον χώρο της δικηγορίας, στον χώρο της ιατρικής, σε δύσκολα επαγγέλματα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Νομίζω ότι το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει σε όλους τους χώρους και η πολιτική ζωή είναι ο κατεξοχήν χώρος που θα πρέπει να υπάρχει ουσιαστική ισότητα των φύλλων και να πάψουν αυτές οι ανισότητες για τις οποίες μαχόμαστε κάθε μέρα. Ακόμα και τα αυτονόητα δεν είναι αυτονόητα στο θέμα της ανισότητας και των φυλετικών διακρίσεων. Βλέπουμε καθημερινά φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας όπως είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας για την μειονεκτική θέση της γυναίκας. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Είμαστε στο 2023 και θα πρέπει κάποια πράγματα να τα αφήσουμε πίσω μας.

«Όλα αυτά τα χρόνια που η “Κοινωνία Πολιτών” είναι στο “τιμόνι” του Δήμου Κομοτηνής έχουμε παράξει σπουδαίο έργο, έχοντας βρει συντρίμμια»

ΠτΘ: Ως μέλος της παράταξης τι απαντάτε σε όλες τις κατηγορίες περί κακοδιαχείριση, έλλειψη οράματος, εξυπηρέτηση συμφερόντων κ.ο.κ.; Τόσο ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος αλλά πρωτίστως με την ιδιότητα της πολίτη, πως κρίνετε εσείς σήμερα τον Δήμο Κομοτηνής; Τι πήγε καλά και τι λιγότερο καλά;

Κ.Σ.: Αυτή τη περίοδο ακούμε πολλά όλοι και πρέπει να έχουμε φίλτρα να φιλτράρουμε την πληροφορία και την κριτική. Σαφώς από το καλό υπάρχει το καλύτερο και ποτέ δεν θα έλεγα εγώ, για ο,τιδήποτε κάνω στην ζωή μου ότι το κάνω τέλεια. Αυτό κατ’ επέκταση νομίζω ότι ισχύει και για την διοικούσα παράταξη. Πάντοτε νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και βελτιωμένοι σε πολλά σημεία, πλην όμως έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που η «Κοινωνία Πολιτών» είναι στο «τιμόνι» του Δήμου Κομοτηνής ότι έχουμε παράξει σπουδαίο έργο, έχοντας βρει συντρίμμια. Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το ξεχνάμε, γιατί αυτά τα συντρίμμια προκλήθηκαν από λάθη και παραλείψεις ανθρώπων, πολιτικών, αιρετών. Δεν μπορώ σήμερα λοιπόν να ακούω για κακοδιαχείριση και όλη αυτή την κριτική όταν ξέρω ότι προέρχομαι από μία παράταξη η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητα το οικονομικό συμμάζεμα του Δήμου Κομοτηνής και το έχει πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και από κει και πέρα έχει θέσει ως προτεραιότητα, υπό αντίξοες συνθήκες, την ανάπτυξη του τόπου, και επίσης το έχουμε καταφέρει έχοντας πλέον ενταγμένα τόσα πολλά έργα που άμεσα βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης. Άρα κανείς δεν μπορεί να λέει ότι η παράταξη αυτή στερείται οράματος και ότι κάποιοι άλλοι έχουν μεγαλύτερο όραμα από εμάς. Θα αποδειχτεί από την επιλογή των πολιτών, θα αποδειχτεί από την πενταετία που θα διανύσουμε όποιοι εκλεγούν και όσοι εκλεγούν. Ελπίζω να είμαι μέλος της διοικούσας παράταξης του Δήμου Κομοτηνής, γεγονός που θα κρίνουν οι συμπολίτες μας, όμως σίγουρα αυτή η παράταξη έχει να επιδείξει μόνο θετικά και νομίζω ότι όλες αυτές οι κατηγορίες απαντήθηκαν και ο κόσμος έξω ξέρει. Ξέρει και εμπιστεύεται, αυτούς που έχουν δώσει θετικά δείγματα γραφής, αυτούς που εμπνέουν εμπιστοσύνη, που εμπνέουν σταθερότητα και καταδεικνύουν την γνώση και την εμπειρία τους.

«Είμαι εδώ για να αναλάβω οτιδήποτε χρειαστεί»

ΠτΘ: Αν καλώς εχόντων των πραγμάτων η «Κοινωνία Πολιτών» είναι η νικήτρια παράταξη και εσείς εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος εκ νέου, θα βλέπατε τον εαυτό σας σε κάποια άλλη θέση;

Κ.Σ.: Αν και εφόσον πάνε όλα καλά, θα έβλεπα τον εαυτό μου οπουδήποτε. Και πριν γίνω Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δεν έβλεπα τον εαυτό μου σε αυτήν την θέση. Ήταν μια πρόταση που δέχτηκα από τον προηγούμενο δήμαρχο και τον νυν και ανταποκρίθηκα. Είμαι εδώ για να αναλάβω οτιδήποτε χρειαστεί. Ο δήμος πάντοτε έχει το πλεονέκτημα – και αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσει πάρα πολύ η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού –  να έχει πολλαπλές αρμοδιότητες, οι οποίες ξεκινούν από τα βασικά και επεκτείνονται και σε περαιτέρω θέματα. Ο πολιτισμός είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι και ενδιαφέρον, η κοινωνική πολιτική επίσης, είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να κάνει κανείς, εφόσον κληθεί να αναλάβει τις αντίστοιχες θέσεις, που γιατί όχι πάντοτε θα ήταν μια πρόσκληση για τον οποιονδήποτε, σαφώς και για μένα. Και στην ίδια θέση να επέλεγε κάποιος να με τοποθετήσει, ως στρατιώτης της παράταξης θα ήμουν εκεί. Είναι αυτονόητο ότι κάθε δήμαρχος καλείται να τοποθετήσει σε κάθε θέση ευθύνης τους συνεργάτες του ανάλογα με τα προσόντα και τις γνώσεις του, ανάλογα με  εμπειρία που τυχών διαθέτουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΠτΘ: Η νομική επιστήμη είναι βοηθός γνώση, υποστηρικτική στον ρόλο της Προέδρου και αντίστροφα;

Κ.Σ.: Νομίζω πάρα πολύ. Είναι ένα επάγγελμα που γενικώς είναι πολύπλευρες οι γνώσεις που αποκομίζει κανείς. Σχετίζονται με ζητήματα λειτουργίας κάθε δημόσιου οργανισμού και θεωρώ ότι σαφώς και με έχει βοηθήσει, γιατί με βάση τις ιδιαίτερες γνώσεις που έχω νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω στην λειτουργία του Δήμου, μπορώ να διαφυλάξω ακόμη περισσότερο τη νόμιμη λειτουργία του και να φροντίσω για την λήψη όσο τον δυνατόν ορθότερων αποφάσεων. Όλα αυτά σχετίζονται με την επιστημονική μου ιδιότητα, η οποία και λόγω της επαγγελματικής μου εμπειρίας με έχει βοηθήσει στο να διατυπώνω την άποψή μου, να μην σταματάω να λέω αυτά που πιστεύω, να μην συμβιβάζομαι, να αντιμάχομαι όταν κάτι θεωρώ ότι είναι άδικο, και θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που το αποκτά κανείς και μέσα από αυτήν την επαγγελματική ενασχόληση.

«Οι πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη και να επιλέξουν τους πιο άξιους, κατά την κρίση τους, εκπροσώπους της κάθε παράταξης»

ΠτΘ: Ποιο το μήνυμά σας προς τους συμπολίτες μας για τις προσεχείς εκλογές;

Κ.Σ.: Οι τοπικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου είναι μια ύψιστη στιγμή άμεσης δημοκρατίας την οποία πρέπει να προασπιζόμαστε με τις επιλογές μας. Θα πρέπει οι πολίτες κατά την γνώμη μου να δείξουν εμπιστοσύνη και να επιλέξουν τους πιο άξιους, κατά την κρίση τους, εκπροσώπους της κάθε παράταξης, για να αποτελέσουν μέλη της επόμενης διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής. Εύχομαι και ελπίζω ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα επιλέξει την «Κοινωνία Πολιτών» με δήμαρχο τον Γιάννη Γκαράνη, θα του δώσει και πάλι την εντολή να διοικήσει τον Δήμο Κομοτηνής για την επόμενη πενταετία εμπιστευόμενος την μέχρι σήμερα πορεία μας, το γεγονός ότι διασφαλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διαχείριση του Δήμου. Προσωπικά ζητώ από τους συμπολίτες μας να με τιμήσουν με την ψήφο τους και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζω ευρύτατα τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχω γνώσεις και την εμπειρία, δεν σταματώ να εργάζομαι, διατυπώνω την άποψή μου, δεν συμβιβάζομαι και θεωρώ ότι κάτι θετικό έχω να προσφέρω στα δημοτικά πράγματα. Αν αυτό το κρίνει και ο κόσμος, θα ήταν χαρά και τιμή μου να αποτελέσω εκπρόσωπος των συμπολιτών μας για ακόμα μια φορά, στην επόμενη θητεία στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.