Κλειστα τα αφτια του υπουργου στο αιτημα του Δ. Χαριτου για λειτουργια του ΚΕΦΙΑΠ Κομοτηνης

Δεν ανέλαβε σαφή δέσμευση λειτουργίας και στελέχωσης του χώρου

Στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου για τη λειτουργία του χώρου υδροθεραπείας του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κομοτηνής, απάντησε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Αθ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής απευθυνόμενος στον υπουργό σημείωσε αρχικά  πως «είναι αλήθεια ότι η στήριξη των υπηρεσιών υγείας για τα άτομα με αναπηρίες, υστερεί διαχρονικά στο δημόσιο σύστημα υγείας. Βασικός λόγος η υποστελέχωση των σημαντικών δομών που υπάρχουν και δεν αξιοποιούνται ώστε να εκπληρώνουν τους στόχους τους. Μια τέτοια δομή, το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης, γνωστό ως ΚΕΦΙΑΠ, βρίσκεται στην Κομοτηνή».

Ο κ. Χαρίτου ζήτησε από τον υπουργό να απαντήσει αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου να λειτουργήσει ο χώρος υδροθεραπείας και αποκατάστασης στο ΚΕΦΙΑΠ της Κομοτηνής και αν θα προχωρήσει στη στελέχωση του με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργήσει.

Η απάντηση του υπουργού

Στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας δεν ανέλαβε σαφή δέσμευση για τη λειτουργία του χώρου υδροθεραπείας ΚΕΦΙΑΠ Κομοτηνής. Την ίδια στιγμή ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι δημόσιες δομές αποκατάστασης υστερούν σημαντικά ενώ υπάρχουν πολλές ιδιωτικές δομές! Ακόμη ο υπουργός ενώ παραδέχτηκε ότι με το Νόμο 4600/2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για την πρόσληψη σε δημόσιες δομές υγείας 42 εξειδικευμένων ιατρών φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, εκ των οποίων 2 θέσεις κατανέμονται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, δεν ανέλαβε τη δέσμευση πρόσληψης αυτών των ιατρών που είναι μία από τις προϋποθέσεις για να χορηγηθεί άδεια λειτουργίας στον χώρο υδροθεραπείας και αποκατάστασης του ΚΕΦΙΑΠ.

Η δευτερολογία του βουλευτή

«Κύριε υπουργέ, δεν αναλάβατε καμία δέσμευση και επιμένετε στη μέχρι τώρα επιλογή σας της εγκατάλειψης αυτών των δημόσιων δομών, μολονότι αναγνωρίζεται ότι είναι λίγες εντούτοις επιμένετε σε αυτήν τη λογική εγκατάλειψης προφανώς γιατί ως κυβέρνηση το ενδιαφέρον σας είναι στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίον αναγκαστικά προστρέχουν οι πολίτες με αναπηρία» τόνισε στη δευτερολογία του ο βουλευτής Ροδόπης για να ξεκαθαρίζει κλείνοντας πως «είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει ο χώρος υδροθεραπείας του ΚΕΦΙΑΠ Κομοτηνής με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο είναι πρωτίστως στη δική σας αρμοδιότητα, γιατί είναι ένα αίτημα διαχρονικό όλων των συλλόγων ατόμων με αναπηρία και ανταποκρίνεται συνολικά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.