ΚΚΕ Ροδοπης: «Να μη γινει καμια απολυση εργαζομενου στην καθαριοτητα του νοσοκομειου Κομοτηνης

Τηλεφωνική παρέμβαση Βαγγέλη Ευαγγελόπουλου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Σε τηλεφωνική παρέμβαση προς την διοίκηση του νοσοκομείου Κομοτηνής προχώρησε ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, μέλους του γραφείου της ΕΠ ΑΜΘ και γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, όπου μετέφερε το αίτημα της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης καμία εργαζόμενη καθαριότητας του Νοσοκομείου Κομοτηνής να μην χάσει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα, απαιτήθηκε να μην χαθεί καμία άδεια και κανένα ρεπό εργαζόμενου, με την διοίκηση να δεσμεύεται πως όλα θα καταβληθούν στο ακέραιο μέσα στον επόμενο μήνα.  

Την ίδια ώρα η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «η πρακτική ανάθεσης της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης, αλλά και άλλων υπηρεσιών σε  εργολαβίες είναι ανεπίτρεπτη και οδηγεί στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών της Υγείας. Η περίπτωση της απόλυσης των καθαριστριών του Νοσοκομείου της Κομοτηνής δεν είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, είτε μέσω εργολαβιών, είτε με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Το ζήτημα της καθαριότητας στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής  και γενικότερα στα Νοσοκομεία είναι μία μόνιμη ανάγκη που δεν μπορεί να καλύπτεται από εργαζόμενους με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας  παρά μόνο  με μόνιμο προσωπικό που θα εργάζεται με μισθό και δικαιώματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους».

Κλείνοντας η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, όπως και στις προηγούμενες, «για τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων, των ελλείψεων προσωπικού, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που εντάσσονται στον σχεδιασμό για λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατόν λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό και καταθέσει τα αιτήματα:

  • Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένου στην καθαριότητα του νοσοκομείου Κομοτηνής
  • Μετατροπή των συμβάσεών τους άμεσα σε αορίστου χρόνου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
  • Κάλυψη  εδώ και τώρα όλων των κενών θέσεων του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό,  Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.