ΚΚΕ ΑΜΘ: Δικαιολογημενες οι αντιδρασεις των εμπορικων συλλογων για το προαιρετικο ανοιγμα των καταστηματων

Κάνει λόγο για εμπαιγμό της Κυβέρνησης

Δικαιολογημένη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ ΑΜΘ τη διαμαρτυρία της πλειοψηφίας των Εμπορικών Συλλόγων της ΑΜΘ για την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που επέτρεπε το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, παρότι το καλοκαίρι με νόμο κατάργησε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, στο πλαίσιο των οποίων λειτουργούσαν τα μαγαζιά.

Το ΚΚΕ ΑΜΘ κάνει λόγο για συσσωρευμένη αγανάκτηση των μικρών εμπόρων, των αυτοαπασχολουμένων του κλάδου και για εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης «αφού όλοι γνωρίζουν ότι το “προαιρετικό” σημαίνει άνοιγμα για τους μεγάλους, τις αλυσίδες και τους ομίλους και πίεση στους μικρούς».

«Το κάλεσμα των εμπορικών συλλόγων, να μην ανοίξουν την Κυριακή 6/11, στέλνει το σωστό μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλες τις προηγούμενες, που φρόντισαν σταδιακά και με κάθε είδους προσχήματα, οι μισές Κυριακές να πάψουν να είναι αργία, ουσιαστικά καταργώντας την» τονίζει το ΚΚΕ ΑΜΘ επισημαίνει πως «αυτό το μήνυμα μπορεί να δυναμώσει με αποφάσεις και μαζική συμμετοχή στη μεγάλη πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη».

Κλείνοντας το ΚΚΕ ΑΜΘ προτρέπει «να συναντηθούν στο δρόμο του αγώνα τα βάσανα, οι αγωνίες και η διαμαρτυρία των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της νεολαίας, των αγροτών και των επαγγελματιών. Να γιγαντωθεί η φωνή και η διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα ενάντια στη φτώχεια, τη φοροαφαίμαξη, τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, την ενεργειακή κρίση, που τσακίζουν τα νοικοκυριά και τα μικρομάγαζα. Ενάντια στην εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, την κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, της Κυριακάτικης αργίας, που στερούν από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.