Καβγας για τις σημαιες στην εισοδο της Κομοτηνης

Προσβολή της σημαίας βλέπει στην τοποθέτηση και την κατάσταση τους ο Κ. Κατσιμίγας

Πρόθεση της Περιφέρειας να συνεχίσει να τιμά τις επετείους με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τον Ν. Τσαλικίδη

Έντονη αντιπαράθεση έφερε, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη και του επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία κ. Κώστα Κατσιμίγα η επερώτηση του δεύτερου, για την κατάσταση των σημαιών που έχουν τοποθετηθεί σε στύλους φωτισμού στις εισόδους της πόλης, αλλά και η ίδια η χωροταξία τους.

Αδόκιμο να τοποθετούνται Ελληνικές σημαίες σε στύλους φωτισμού

Ο κ. Κατσιμίγας σημείωσε πως είναι αδόκιμο να μπαίνουν σημαίες σε στύλους ηλεκτροφωτισμού, κάτι που απαγορεύει ο ΚΟΚ και οι κανονισμοί της ΔΕΔΔΗΕ, και όχι σε ιστούς όπως πρέπει. Άλλωστε, πρόσθεσε, η τοποθέτηση της σημαίας στο μέσο του στύλου, παραπέμπει σε πένθος, και όχι σε τιμή μιας επετείου.

Πέραν αυτού όμως, οι σημαίες αυτές εγκαταλείφθηκαν στο έλεος των στοιχείων της φύσης, για αυτό και πρότεινε να απομακρυνθούν και αντί της τοποθέτησης στους στύλους, να μπουν κανονικοί ιστοί σε όλες τις εισόδους των πόλεων της Περιφέρειας, ώστε να έχουν οι σημαίες τις κατάλληλες θέσεις τους.

«Νομίζω ότι αυτό έγινε βεβιασμένα, από πρόχειρο σχεδιασμό, και ελπίζω πως το ταχύτερο δυνατό να αποσυρθούν οι κουρελιασμένες σημαίες και να μπουν οι ιστοί ώστε να αναρτάται σωστά η σημαία στις επετείους» σημείωσε.

Αιχμηρή απάντηση Τσαλικίδη

Η απάντηση του κ. Τσαλικίδη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, σημειώνοντας πως διαφωνεί τόσο με την αντίληψη του κ. Κατσιμίγα για τη σημαία, αλλά και την τοποθέτησή του.

Όλη η χώρα, στην επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση, ντύθηκε στα γαλανόλευκα, σημείωσε, αναφέροντας πως «ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμπάθειά σας στη σημαία», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του κ. Κατσιμίγα, όσο και άλλων στελεχών της παράταξής του, με τον κ. Τσαλικίδη να ξεκαθαρίζει κατόπιν πως αναφέρεται στην αντίληψη για την ανάρτηση και τον σημαιοστολισμό σε σχέση με την επέτειο των 100 ετών από τα Ελευθέρια Θράκης και των 200 από την Ελληνική Επανάσταση.

Παραδέχθηκε πάντως πως υπήρχαν φθορές σε κάποιες από τις σημαίες, οι οποίες αντικαταστάθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Όσο για τους ιστούς, σημείωσε πως δεν έχει αντίρρηση, όμως επισήμανε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για σημαιοστολισμό, και πως πρόθεση της Περιφέρειας είναι να συνεχίσει να τιμά τις εκδηλώσεις μνήμης με ανάλογο τρόπο. Παρέπεμψε δε τον κ. Κατσιμίγα στον ν. 851/78 που αναφέρεται στο ύψος, τις διαστάσεις και τον τρόπο ανάρτησης των σημαιών.

Σημείωσε δε πως επειδή πρόκειται για σημαιοστολισμό, και όχι έπαρση σημαίας σε ιστό, δεν μπορούμε να μιλάμε για μεσίστιες σημαίες. «Απλά σημαιοστολίστηκε η είσοδος της πόλης»

Στην δευτερολογία του ο κ. Κατσιμίγας κατηγόρησε τον κ. Τσαλικίδη ότι δεν απάντησε στην ερώτηση, και ότι θεωρεί προσβολή στην σημαία το ότι μπαίνει σε στύλους φωτισμού, και παράβαση του ΚΟΚ, και απέρριψε τα περί εμπάθειας για τη σημαία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.