Καβγας για την γεφυρα Κομψατου και στο βαθος… Γακης

Αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την γέφυρα, με έκπτωση 31,7%

Σε αντιπαράθεση, όπως συνήθως γίνεται όταν το θέμα συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατέληξε η επερώτηση της Περιφερειακής Σύνθεσης για την πτώση της Γέφυρας Κομψάτου, και την επισκευή της.

Μάλιστα η μπάλα πήρε και τον νυν ανεξάρτητο σύμβουλο, κ. Χρήστο Γάκη, ο οποίος είχε αντιπαρατεθεί πολύ έντονα και δημόσια για το θέμα με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, προτού υπάρξει η πρόσφατη επαναπροσέγγιση και συνεργασία, με τον κ. Γάκη να ορίζεται πρόσφατα άμισθος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος με αρμοδιότητα τα θέματα ενέργειας.

Την ερώτηση διατύπωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, που αναφέρθηκε στην πτώση, την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης για ανάθεση στο ΤΕΕ Θράκης της μελέτης για την διερεύνηση των λόγων της πτώσης και την διατύπωση προτάσεων για την ανακατασκευή της, ζητώντας παράλληλα να μάθει πού βρισκόμαστε σήμερα.

Αναφέρθηκε επίσης στην άσχημη κατάσταση της ασφάλτου στο κομμάτι προς την παλιά γέφυρα, για αυτό και ρώτησε τον Περιφερειάρχη πότε θα επισκευαστεί η γέφυρα, αλλά και πόσο επηρέασε την προσπάθεια η αρνητική ψήφος του κ. Γάκη, στην επιτροπή του άρθρου 7, για το θέμα της μελέτης του ΤΕΕ.

Αντιπαράθεση για την κατάσταση της γέφυρας

Απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημείωσε πως οι πληροφορίες του κ. Ταπατζά δεν είναι έγκυρες, και δείχνουν προχειρότητα στην αντιμετώπιση  ενός σημαντικού θέματος για την περιοχή μας.

Αφού ανέλυσε όλες τις λεπτομέρειες και τις κινήσεις που έχουν γίνει από την πτώση της γέφυρας μέχρι σήμερα, τόνισε πως από την αρχή «βάζουμε όλη μας τη  δύναμη για να αποκαταστήσουμε το τυχαίο γεγονός που κανένας δεν επιθυμούσε και δεν ήξερε». Ειδικά για την απόδοση των ευθυνών, σημείωσε πως περιμένουν τα αποτελέσματα της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη.

Όσο για την αποκατάσταση, έχει βγει διαγωνισμός, και έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης, με έκπτωση 31,7%, όμως επειδή το ποσό παρουσιάζει μέσο όρο μεγαλύτερο των 10 ποσοστιαίων μονάδων από τις υπόλοιπες προσφορές, ζητήθηκε η αιτιολόγηση του ποσού προς όφελος του έργου από την αρμόδια υπηρεσία.

Όσο για τον δρόμο από και προς την παλιά γέφυρα, θα αποκατασταθεί σύντομα, σημείωσε, με έργο που έχει δρομολογηθεί.

Ο κ. Ταπατζάς δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις του κ. Τσαλικίδη, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει εύλογες ανησυχίες και κάνοντας λόγο για συστηματική αδράνεια, κατηγόρησε τη διοίκηση πως προχώρησε στην απομάκρυνση του πεσμένου κομματιού, μόνο μετά από παρέμβαση του ΟΣΕ με έγγραφό του προς την εισαγγελία, που στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Περιφέρεια, κάτι που τόσο ο κ. Τσαλικίδης, όσο και ο Περιφερειάρχης απάντησαν πως δεν ισχύει. Αντίθετα δεν μπορούσαν να απομακρύνουν τα μπάζα μέχρι η εισαγγελία να ολοκληρώσει την έρευνά της για την πτώση.

Κοιτά μπροστά ο Χρήστος Γάκης

Τέλος ο κ. Γάκης, παίρνοντας το λόγο, εξέφρασε την άποψη πως η όλη διαδικασία της επερώτησης ήταν συνέχεια των κινήσεων της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης εναντίον του.

«Εγώ τουλάχιστον είχα το σθένος να υπερασπιστώ την άποψη μου, και σε κάθε περίπτωση, να θυμόμαστε το παρελθόν ούτε καλό κάνει στην παράταξη, ούτε με βλάπτει εμένα» ανέφερε, σημειώνοντας πως η ζωή προχωρά μπροστά και πρέπει να βλέπουμε το μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.