Καβγας για τη Νυμφαια… και δια ζωσης

50.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κλιμακίου του ΕΟΔΥ

Για μόνιμη ολιγωρία κατηγορεί τη διοίκηση η Περιφερειακή Σύνθεση

Παρεμβάσεις ύψους 50.000 ευρώ θα κάνει στο σημείο όπου φιλοξενούνται τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, για τους ελέγχους σε αυτοκίνητα που εισέρχονται από την Βουλγαρία, η Περιφέρεια ΑΜΘ. Αυτές περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση του χώρου και την προμήθεια στεγάστρου.

Η συζήτησή τους στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στο πλαίσιο της χρηματοδότησής τους, προκάλεσε «έκρηξη» με αλληλοκατηγορίες για την μη λειτουργίας του συνοριακού σταθμού για είσοδο από τη Βουλγαρία, για μία εβδομάδα, και τις κινήσεις που έγινε για να «θεραπευτεί» το πρόβλημα.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης, μέχρι σήμερα έχουν υποδεχθεί την τελευταία εβδομάδα, γύρω στους 4.500 διερχομένους, και επειδή οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν δεν είναι καλές, τους διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνει δαπάνη για εργασίες που θα διασφαλίζουν την εργασία και την ασφάλειά τους.

Μετά από επίσκεψη υπηρεσιών της Περιφέρειας, κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα υπόστεγο περίπου 70 τ.μ. το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης του οποίου θα καλύψει η Αντιπεριφέρεια, όπως και όποιες άλλες εργασίες χρειαστεί.

Τόνισε πάντως πως συνεχίζουν να επιμένουν για την δημιουργία μόνιμων δομών που θα καλύπτει τις ανάγκες μιας σύγχρονης λειτουργίας της διόδου.

Της τοποθέτησης του κ. Τσαλικίδη ακολούθησε σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση, κυρίως από τα μέλη της παράταξης της Περιφερειακής Σύνθεσης, που μίλησαν για ολιγωρία της διοίκησης επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που έχουν καταθέσει στο δημόσιο διάλογο όλο το προηγούμενο διάστημα, για την ανεπάρκεια της διοίκησης, με ερωτηματικά για την παρέμβαση της περιφέρειας να εκφράζεται και από άλλες παρατάξεις.

Απαντώντας στις αιτιάσεις ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως κάνουν ότι τους έχει ζητηθεί, και αυτό το κάνουν με χαρά, ενώ στη συνέχεια είχε μια σφοδρή αντιπαράθεση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μανώλη Ταπατζά, που μίλησε επίσης για αδράνεια

Περιφερειακή Σύνθεση: Πίσω από τις εξελίξεις τρέχει η Διοίκηση της ΑΜΘ

Την άποψη πως η Διοίκηση της περιφέρειας τρέχει για άλλη μια φορά πίσω από τις εξελίξεις εξέφρασε η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, με ανακοίνωσή της για το θέμα της Νυμφαίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πίσω από τις εξελίξεις τρέχει για άλλη μία φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία κατόπιν εορτής «αποφάσισε» να ενισχύσει τις υποδομές στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας στο Νομό Ροδόπης!

Για τον λόγο αυτό -δηλαδή για την ενίσχυση των υποδομών στη Νυμφαίας- ενσωμάτωσε στην τροποποίηση του Προγράμματος Δράσης που έφερε προς ψήφιση στη συνεδρίαση της 31ης Μαΐου δύο κωδικούς συνολικής χρηματοδότησης 50.000 €. Αλλά η είδηση δεν είναι αυτή.

Η θλιβερή είδηση είναι ότι τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης παραδέχτηκαν ότι δεν το σκέφτηκαν μόνοι τους, αλλά ότι την ενίσχυση των υποδομών τη ζήτησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς!

Και έτσι απέδειξαν για άλλη μία φορά την παντελή άγνοια και την ακόμη μεγαλύτερη αδιαφορία τους για τα μείζονα ζητήματα της περιοχής μας και των ανθρώπων της που προσπαθούν παντί τρόπω να ορθοποδήσουν και να διαχειριστούν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Θυμίζουμε ότι η παράταξή μας, ήδη από το 2020 είχε επισημάνει τόσο την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών της Νυμφαίας, όσο όμως και το γεγονός ότι αν η Διοίκηση της Περιφέρειας το ήθελε, θα μπορούσε να είχε προσφέρει σε αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια τότε, ο Περιφερειάρχης έλεγε ότι αυτό «δεν είναι δική του δουλειά», όμως τελικά υποχρεώθηκε να την κάνει και έτσι να αυτό-αναιρεθεί.

Πλέον, είναι προφανές ότι ο Χρήστος Μέτιος και οι άνθρωποι του δεν θέλουν να παράξουν έργο. Απλώς άγονται και φέρονται από τις εξελίξεις και καμιά φορά υπακούν σε υπουργικές προσταγές. Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δεν παράγουν σκέψη, δεν συζητούν προτάσεις, δεν αφουγκράζονται την κοινωνία.

Αυτό που κάνουν όμως δεν είναι Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι καν Διοίκηση. Είναι ένα θέατρο του παραλόγου γιατί οι διοικούντες είναι ανίκανοι να πάρουν στα σοβαρά τους ρόλους τους. Δυστυχώς»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.