Κατρουγκαλος για ΠΓΔΜ: Υπαρχουν ετοιμες συμφωνιες

«Αγκάθια» η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά σε λύση στο Σκοπιανό «αλλά για να πούμε ότι την έχουμε πρέπει να ακολουθήσει η επαφή των δύο πρωθυπουργών».
 
Όπως είπε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 «υπάρχουν έτοιμες συμφωνίες που έχουνε σε αγκύλες αυτά τα πράγματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν υψηλές αποφάσεις» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. «Τα δύο αγκάθια είναι η συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes» συμπλήρωσε.
 
Κληθείς να τοποθετηθεί για την άρνηση Ιβάνοφ όσον αφορά το erga omnes είπε ότι «είναι μια άποψη που θα βαρύνει, το σημαντικό είναι τι θα αποφασίσει η Βουλή και ο λαός με το δημοψήφισμα».
 
Όσον αφορά τη στάση του Πάνου Καμμένου είπε ότι «έχουμε μια αμφισβήτηση στην παρουσία του όρου Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία και το αντιμετωπίζουμε».
 
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από την πλευρά των Σκοπίων για να φέρει την απόφαση στη Βουλή είπε ότι «λογικό είναι πρώτα να περιμένουμε από την άλλη πλευρά».
 
Κατά τον ίδιο «θα είναι τόσο εθνικά επωφελής η συμφωνία που εκτιμώ ότι στο τέλος στη Βουλή θα έχει μεγαλύτερη πλειοψηφία από την κυβερνητική».
 
«Δεν ξέρω αν θα ψηφίσουν συντεταγμένα κόμματα αλλά αν δεν τεθεί κομματική πειθαρχία, εάν έχουμε μια συμφωνία στο πνεύμα του 2007 δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Ντόρα Μπακογιάννη θα ψηφίσει διαφορετικά» συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.
 
Επανερχόμενος, δε, στον Πάνο Καμμένο και τη στάση του είπε ότι «μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι είναι μπεσαλής και αξιόπιστος και δεν έχει εκβιάσει με κανένα θέμα με το οποίο ήταν αντίθετος. Οι όροι του συμβολαίου ήταν διαφθορά και έξοδος από τα Μνημόνια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.