Κατηγοριες για σπαταλη και ελλειψη λογικης προς την διοικηση της ΠΑΜΘ

Για ένδεια, προχειρότητα, τσαπατσουλιά και καταστρατήγηση κάθε έννοιας του μέτρου μιλά η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Για εισηγήσεις που στερούνται λογικής αφενός, αφετέρου δείχνουν μια προκλητική κατασπατάληση χρημάτων, μιλά η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με αφορμή την εισαγωγή μιας σειράς θεμάτων στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Η παράταξη παραθέτει μερικά από αυτά, καθώς και τους λόγους καταψήφισης των θεμάτων από τον Περιφερειακό Σύμβουλο που εκπροσωπεί την παράταξη στην επιτροπή, τον κ. Χρήστο Χατζηπέμου, μιλώντας για ένδεια, προχειρότητα, τσαπατσουλιά και καταστρατήγηση κάθε έννοιας του μέτρου σε αυτά.

Οι ενστάσεις που παρατίθενται παρακάτω, αφορούν μια σειρά από θέματα όπως τα:

– «Μαθητικό Φεστιβάλ Αθλητικού Τουρισμού μέσω καλαθοσφαίρισης» προϋπολογισμού 35.960 ευρώ, 

-«Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ροδόπης 2021», το χρονικό διάστημα 11-12 Δεκεμβρίου προϋπολογισμού 19.750 ευρώ,

-4ο Παιδικό Φεστιβάλ-Το Πάρκο των Παιδιών προϋπολογισμού 19.950 ευρώ

-Διοργάνωση συνεδρίων στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων Ελευθερίων Θράκης προϋπολογισμού 38.000 ευρώ,

καθώς και την έγκριση δαπανών του οικονομικού  έτους 2021.

Μαθητικό Φεστιβάλ Αθλητικού Τουρισμού μέσω καλαθοσφαίρισης

Περισσότερο συγκεκριμένα, για το Μαθητικό Φεστιβάλ, τόνισε πως η εισήγηση δείχνει την απουσία ενός φορέα που θα ασχολείται σοβαρά με ανάλογες δράσεις σε περιφερειακό επίπεδο. Ο κ. Χατζηπέμου μιλά για παραπλανητικό τίτλο που από τη μια έχει ένα μπασκετικό τουρνουά κι από την άλλη μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Ο κ. Χατζηπέμου αναφέρεται αναλυτικά στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία FLASH που διοργάνωσε φέτος το καλοκαίρι αγώνες για γνωριμία των παιδιών με το μπάσκετ, σημειώνει πως στην ΑΜΘ έρχεται ως πρόταση τουριστικής προβολής, κάτι άσχετο που ίσως, σημειώνει, οφείλεται στο ότι η πρωτοβουλία διοργάνωσης δεν ανήκει σε κάποιο αθλητικό σωματείο, και ο προϋπολογισμός είναι πολλαπλάσιος ανάλογων εκδηλώσεων, παραθέτοντας περιπτώσεις όπου δεν ξεπέρασε τις 11.000 ευρώ.

«Όλη η εκδήλωση – πρόταση της ΠΑΜΘ φαντάζει με τον τρόπο που εισέρχεται αλλά και τον προϋπολογισμό της ως μια προχειροδουλειά που εκθέτει πολλαπλώς την ΠΑΜΘ» αναφέρει, προτείνοντας η περιφέρεια να διαθέσει τους πόρους για επισκευή εγκαταστάσεων και να στηρίζει δράσεις που προτείνουν οι σύλλογοι.

«Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ροδόπης 2021»

«Είναι η πιο άθλια περιγραφή δράσης που έχει έρθει ποτέ στην Οικονομική Επιτροπή, με κόστη παντελώς αναιτιολόγητα» χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη  εισήγηση ο κ. Χατζηπέμου, μιας και πριν την εξειδίκευση των ποσών δεν υπάρχει καμία αναφορά για το είδος των αγώνων που θα γίνουν, την παρουσίαση λευκώματος, την έκθεση που χρηματοδοτείται,  αναλύοντας κόστη που θεωρεί παράνομα, όπως η ενοικίαση επί διημέρου φουσκωτών αψίδων για 800 ευρώ που θεωρεί πως κοστίζουν λιγότερο να αγοραστούν, ηχητικά 2.000 ευρώ, φωτογραφική κάλυψη των 3.000 ευρώ, την ώρα που δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι θα είναι οι συμμετέχοντες. «Να αναλυθούν οι δράσεις και τα επιμέρους κόστη ώστε να μην μοιάζει η συγκεκριμένη δράση με …αρπαχτή» σημειώνει.

4ο Παιδικό Φεστιβάλ-Το Πάρκο των Παιδιών

Το Φεστιβάλ, είναι ο θεματικός κύκλος εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης αφιερωμένος στα μικρά παιδιά και θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με τον κ. Χατζηπέμου να σημειώνει πως «οι δράσεις αυτές μοιάζει να ταιριάζουν περισσότερο με την σκηνή του ΡΕΞ παρά με αυτή του Μεγάρου Μουσικής» μιλώντας για τον απόλυτο ευτελισμό του Μεγάρου Μουσικής με τη φιλοξενία μάλλον φτηνιάρικων παραγωγών που βρίσκουν έδαφος μόνο περιοδεύοντας στην επαρχία, και για αρπαχτές της ΠΕ Ροδόπης.

Διοργάνωση συνεδρίων στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων Ελευθερίων Θράκης

Το κόστος του συγκεκριμένου συνεδρίου, τόσο γενικά όσο και στις επιμέρους δράσεις επέφερε τις ενστάσεις του κ. Χατζηπέμου, με την ενόχλησή του να επικεντρώνεται στο γεγονός ότι «φορεσιές της Θράκης θα έρθουν στην Θράκη από την Αθήνα και θα τις συνοδεύσουν τρία άτομα κι όλο το …πανηγύρι με τις φορεσιές θα κοστίσει 7.200 ευρώ» σημειώνοντας πως θα μπορούσε να συγχωρέσει τις σπατάλες, όπως τις χαρακτηρίζει, όμως αυτή η εξ Αθηνών μεταφορά παραδοσιακών αντικειμένων και φορεσιών, προδιαθέτει αρνητικά.

Ενστάσεις για τον φωτογραφικό εξοπλισμό

Τέλος για τις δαπάνες που ήρθαν ως θέμα εκτός ημερησίας, σημειώνει πως καμία από τις δαπάνες δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα ώστε να εισαχθεί με αυτό τον τρόπο, ξεχωρίζοντας ως θέμα που προσβάλει τον Περιφερειάρχη και το γραφείο του, την αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού φωτογράφου, «τη στιγμή μάλιστα που οι φωτογραφίες προβολής των δημοσίων σχέσεων του Περιφερειάρχη δεν έχουν ανάγκη καλλιτεχνικών επιδόσεων με υπερευρυγώνιους φακούς, φακούς μεταβλητούς, κλπ» αναφέρει, ενώ οι συνεντεύξεις μπορούν να δίνονται και χωρίς τη συνδρομή συστήματος πολυκατευθυντικών πυκνωτικών μικροφώνων και GIMPAL, σημειώνοντας πως μπορεί να δίνει «ο κος Περιφερειάρχης το κινητό του σε κάποιον από τους παρατρεχάμενους συμβούλους του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.