Καθαιρεθηκε απο την αντιπροεδρια του Ευρωκοινοβουλιου η Ευα Καιλη

Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε ομόφωνα την καθαίρεση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή από τη θέση της μίας εκ των αντιπροέδρων του σώματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Η Διάσκεψη των Προέδρων ομόφωνα αποφάσισε σήμερα ότι προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την πρόωρη παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή», ανέφερε η κ. Μετσόλα.

Σήμερα, επίσης, πραγματοποιείται ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την παύση των αρμοδιοτήτων της Εύας Καϊλή. Βάσει κανονισμών, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων, που αποτελεί ταυτόχρονα την πλειοψηφία των βουλευτών που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την διέγραψαν και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Να σημειωθεί ότι η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε τη Δευτέρα τη διαγραφή της Εύας Καϊλή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, έχοντας συλληφθεί με την κατηγορία της δωροδοκίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες για «σκοτεινές» συναλλαγές με το Κατάρ και κρατείται στις φυλακές του Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.