Καταργηθηκε η ειδικη κατηγορια πολιτων της μουσουλμανικης μειονοτητας της Θρακης για εισαγωγη στην Σχολη Αξιωματικων και σπουδαστων της Πυροσβεστικης Ακαδημιας

Την ανάκληση του σχετικού Π.Δ. ζητά ο Ιλχάν Αχμέτ

Ήταν το 2016 όταν ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε απευθύνει ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτημα: «Σκέφτεται η κυβέρνηση να επεκτείνει το μέτρο της θετικής διάκρισης της ποσόστωσης του πέντε τοις χιλίοις για τη πρόσληψη των πολιτών της Μειονότητας της Θράκης, πέρα από τους πανελλαδικούς διαγωνισμούς που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ  και σε εκείνους που εμπλέκεται το ΑΣΕΠ με κάθε τρόπο, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των διαγωνισμών για την πρόσληψη των πυροσβεστών, όπου μέχρι πρόσφατα υπήρχε άρνηση ικανοποίησης σχετικού αιτήματος μελών της Μειονότητας και αν όχι, για ποιους συγκεκριμένους λόγους επιμένει σε αυτήν την ανεξήγητη στάση;».

Στην συνέχεια εκδόθηκε το Π.Δ. 44/2016 με το οποίο προβλέφθηκε ειδική κατηγορία για Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης για την εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών και φοιτητών στην Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.  

Με το Π.Δ. 17/2022 καταργήθηκε η ειδική κατηγορία που αφορούσε στους πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης στην προκήρυξη του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής για την εισαγωγή φοιτητών στην Σχολή Αξιωματικών & σπουδαστών στην Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το σύστημα των εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η οποία εκδόθηκε στις 16/3/2022, δεν προβλέφθηκε σχετική μοριοδότηση για τους πολίτες της μειονότητας της Θράκης.

Για τους λόγους αυτούς κατατέθηκε ερώτηση από την τομεάρχη Κλιματικής Αλλαγής του Κινήματος Αλλαγής Τόνια Αντωνίου την οποία συνυπογράφει ο Ιλχάν Αχμέτ μαζί με τους συναδέλφους του που εκλέγονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προέβη σε αυτή την ενέργεια και αν σκοπεύει να την ανακαλέσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.