Καταπελτης στη Βουλη ο Δ. Χαριτου για τους υποχρεωτικους εμβολιασμους

«Αφού ρίξατε λευκή πετσέτα, τώρα μας λέτε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα πειθούς»

«Αποτύχατε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και προχωράτε σε μέτρα οικονομικών κυρώσεων»

Σε μία έντονη συζήτηση που διεξήχθη την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στη Βουλή σχετικά με το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όσους είναι άνω των 60 ετών πήρε τον το λόγο ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του τόνισε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία: «αφού αποτύχατε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, αφού ρίξατε λευκή πετσέτα, τώρα μας λέτε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα πειθούς και προχωράτε σε μέτρα οικονομικών κυρώσεων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Δεν προτείνετε καμία υποχρεωτικότητα για όλους, αφού όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να την αποφύγουν. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενισχυθεί γενικότερα το κλίμα του αντιεμβολιασμού στην χώρα. Εσείς αντί να λάβετε πρωτοβουλίες πειθούς για να σωθούν ζωές, αντί να υιοθετήσετε θετικά μέτρα για την αύξηση του εμβολιασμού σε αυτές της ηλιακές κατηγορίες, δυστυχώς προχωράτε σε τιμωρητικά μέτρα που θα οδηγήσουν στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Και μάλιστα, όπως πρόσθεσε, ο βουλευτής, «σε μία στιγμή που η επέλαση των διαδοχικών κυμάτων της πανδημίας έχει οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του με δική σας πρωτίστως πολιτική ευθύνη, δεν  φροντίσατε να το θωρακίσατε ενώ είχατε όλο το χρόνο για το κάνετε».

«Έχετε μετατρέψει τα Νοσοκομεία σχεδόν αποκλειστικά σε μονάδες covid»

Ο βουλευτής στο σημείο αυτό έκανε  αναφορά στις μεγάλες ανάγκες στελέχωσης με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ μιλώντας για τη ΜΕΘ non covid που εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, τόνισε πως «λειτουργεί οριακά με υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υγειονομικών. Ενώ άλλες κλινικές όπως η Ουρολογική έχουν κατεβασμένα ρολά». Και συνέχισε «το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή είναι καταπονημένο, μετά από σχεδόν 2 χρόνια εξαντλητικής δουλειάς. Έχετε μετατρέψει τα Νοσοκομεία σχεδόν αποκλειστικά σε μονάδες covid. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από άλλες υπηρεσίες υγείας περιμένουν καρτερικά είτε από ανάγκη είτε γιατί εμπιστεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας. Εκατοντάδες επεμβάσεις για άλλες ασθένειες περιμένουν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όταν γίνονται ελάχιστες επεμβάσεις  την εβδομάδα».

«Δεν ιδρώνει το αυτί σας, αρκεί να υπηρετήσετε τα συμφέροντα τα οποία έχετε σκοπό»

Ο βουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση μέσα σε αυτές τις συνθήκες εισάγει ρύθμιση για αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού φορέα προμηθειών υγείας και τη μετατροπή του σε ιδιωτικό δείχνοντας με προκλητικό τρόπο  ότι δεν εμπιστεύεται τίποτα που έχει σχέση με το δημόσιο στον χώρο της υγείας. «Επιβεβαιώνεται ότι η έννοια σας δεν είναι πώς θα ενισχύσετε τους φορείς δημοσίου συμφέροντος, αλλά πώς θα ανοίξετε το δρόμο για να εισχωρήσουν μέσα τα ιδιωτικά συμφέροντα, για το πώς θα κάνετε δουλειές ανοίγοντας παράθυρα για να βολεύετε τα δικά σας παιδιά. Αυτή τη στόχευση υπηρετεί η κρίσιμη ρύθμιση που εισάγετε για αλλαγή του χαρακτήρα της  ΕΚΑΠΥ».

Δεν μας εκπλήσσουν οι επιλογές σας, είπε με έμφαση ο βουλευτής και αναφέρθηκε στο θέμα του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. «Με το καλημέρα που ήρθατε στην κυβέρνηση η πρώτη πράξη που κάνατε μόλις σας δόθηκε η ευκαιρία ήταν να αλλάξετε τη σύμβαση για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής που είχε υπογραφεί το 2018 από το δημόσιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αλλάξατε τη σύμβαση στο σημείο εκείνο που η ιδεοληψία σας συμπίπτει με τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετείτε. Μετατρέψατε τον χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, των υγειονομικών, τις ενστάσεις  φορέων της τοπικής κοινωνίας,  εσείς προχωρείτε, δεν ιδρώνει το αυτί σας, αρκεί να υπηρετήσετε τα συμφέροντα τα οποία έχετε σκοπό.

Μήπως το ίδιο δεν κάνατε καταργώντας τις συμβάσεις ΣΟΧ που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, ωθώντας τα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε εργολαβικές συμβάσεις, παρά το γεγονός ότι αυτές προκαλούν οικονομική αιμορραγία στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων; Αυτή είναι η πολιτική σας, ενδιαφέρεστε μόνο να στηρίξετε και να ενισχύσετε το ρόλο των οικονομικών συμφερόντων μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δε μπορούμε να συναινέσουμε στις λάθος επιλογές που εσείς κάνετε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.