Καταγγελια της ΕΝΙΔΥΚ για το «διαδηλοτοδικειου που σερνουν την προεδρο της ΟΕΝΓΕ»

«Για ακόμα μία φορά θέλουν να τρομοκρατήσουν τον λαό»

Την κλήτευση της Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της ΟΕΝΓΕ, σε δίκη ως κατηγορούμενη επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» κατά την συγκέντρωση των υγειονομικών στο Υπουργείου Υγείας στις 24/9/20 καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ). Σύμφωνα με το Σωματείο, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ διώκεται επειδή δεν συμβιβάστηκε με την ατομική ευθύνη της κυβέρνησης, με τη μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα της μίας νόσου και διεκδίκησε μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς την προστασία της ζωής του λαού.

Η ΕΝΙΔΥΚ υπογραμμίζει πως «η ενεργοποίηση για πρώτη φορά του νόμου Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση δείχνει την προσπάθειά της να βάλει τους αγώνες των εργαζομένων στον πάγο. Για ακόμα μία φορά θέλουν να τρομοκρατήσουν τον λαό, τώρα με “διαδηλωτοδικεία”, μπροστά και όπως λένε οι ίδιοι σε ένα δύσκολο χειμώνα όπου οι εργαζόμενοι, οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες καλούνται να “προσαρμοστούν” στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

«Ας ξέρουν λοιπόν» υπογραμμίζει «πως με αυτές τις μεθοδεύσεις προκαλούν μόνο την αγανάκτηση και την οργή του λαού και θα μας βρουν μπροστά τους με πρώτο σταθμό την Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!».

Η ΕΝΙΔΥΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, μαθητές, φοιτητές, φτωχούς αγρότες, γυναίκες, συνολικά  τον λαό της περιοχής, όλους όσοι πληττόμαστε εδώ και χρόνια από αυτήν την βάναυση αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, να δώσουμε βροντερή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και την λογική που μας θέλει θεατές στην εξέδρα για να περνάν ανενόχλητοι τον έναν αντιλαϊκό νόμο μετά τον άλλον! 

Παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη της στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο. «Απαντάμε στα “διαδηλωτοδικεία”, στην συνολικότερη ένταση της καταστολής, με δυνάμωμα του αγώνα μας για την ακύρωση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων» τονίζει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.