Καταιγισμος ερωτησεων απο τον Φωτη Καραλιδη

Ενόψει του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης

Σειρά ερωτημάτων ενόψει της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη 24 Ιουνίου κατέθεσε ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Φώτης Καραλίδης. Με τις ερωτήσεις που κατέθεσε χθες ο κ. Καραλίδης – τέσσερις τον αριθμό- ζητά από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη να ενημερώσει το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νόμιμο της εκπροσώπησης της Περιφέρειας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες από τον γιο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αντώνη Πατακάκη και τον κ. Ζήση Παπαδόπουλο, για την εξέλιξη του έργου της ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της ΠΕ Ξάνθης, για τον αναδασμό Σουνίου Ξάνθης και την διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ της 12ης Δεκεμβρίου 2014.
 
Αναλυτικά οι ερωτήσεις:
 
 

«Εκπροσώπηση της Περιφέρειας ΑΜΘ σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες»

 
Μετά από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ενημερωθήκαμε ότι το τριήμερο 29 έως 31 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη στις Βρυξέλλες με προσκεκλημένους 40 δημάρχους και 10 περιφερειακούς συμβούλους απ’ όλη την Ελλάδα.
 
Την «Περιφέρεια Δράμας» λοιπόν, σύμφωνα και με το επίσημο δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα της ευρωβουλευτού, εκπροσώπησαν ο γιος του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας κ. Αντώνης Πατακάκης και ο κ. Ζήσης Παπαδόπουλος.
 
Σας ερωτούμε:
α) Με ποια θεσμική ιδιότητα εκπροσώπησε ο κ. Αντώνης Πατακάκης την Περιφέρεια ΑΜ-Θ;
β) Ήταν σε γνώση δικής σας κ. Περιφερειάρχη η εκπροσώπηση αυτή και έτυχε της εγκρίσεως σας;
γ) και ποια η εργασιακή σχέση του υιού του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη με την Περιφέρεια και ειδικότερα με την Π.Ε. Δράμας;
 
 

Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου ΠΕ Ξάνθης έτους 2014»

 
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 27ης Απριλίου 2015 και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 274 απόφαση,  εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του υποέργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Π.Ε. Ξάνθης έτους 2014» προϋπολογισμού 1.600.000€, (που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ 2014, κατανομή με απόφαση Περιφερειάρχη του 1ου εξαμήνου 2014) και ανεδείχθη η εταιρεία ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ Α.Ε. ως αναδόχος του έργου με έκπτωση 49,94%.
 
Έκτοτε και ενώ έχει παρέλθει χρόνος πλέον του ενός μηνός, σας ερωτούμε:
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκτέλεσης της Δημοπρασίας;
Πότε θα υπογραφεί η σύμβαση;
Πότε θα γίνει η έναρξη εκτέλεσης του έργου;
Ποιος θα είναι ο χρόνος περαίωσης του έργου;
Το «εκπτωτικό προϊόν» των 800.000 ευρώ που προέκυψε, θα επαναδημοπρατήσει κομμάτι του ίδιου άξονα ή θα μεταφερθεί σε άλλο έργο;
 
 

«Αναδασμός Σουνίου ΠΕ Ξάνθης»

 
Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία στο τεχνικό πρόγραμμα της ΠΕ Ξάνθης  2014 καθώς την διακήρυξη και δημοπράτηση της 27-5-2014 της μελέτης αναδασμού αγροκτήματος Σουνίου Ξάνθης, προϋπολογισμού 420.000 €,
 
Σας ερωτούμε:
 
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα εκτέλεσης του έργου, πότε προβλέπεται να υπάρξει κατακύρωση αποτελέσματος του διαγωνισμού και κατά συνέπεια ανάδοχος εκτέλεσης του έργου, καθώς και τους λόγους αργοπορίας ανάδειξης αναδόχου, διότι έχει ήδη παρέλθει διάστημα δεκατριών (13) μηνών από την δημοπράτηση του έργου έως σήμερα.
 
 

«Διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ της 12ης Δεκεμβρίου 2014»

 
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν προτίθεστε να επαναληφθεί η διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, της 12ης Δεκεμβρίου 2014, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
 
1.α). Συζήτηση για την κατάσταση των παροχών της Δημόσιας Υγείας στην ΠΑΜΘ –
1.β). Καταγραφή της κατάστασης του εξοπλισμού της λειτουργίας και των υποδομών των Δημόσιων Νοσοκομείων της ΠΑΜΘ.
1.γ). Υποβολή προτάσεων για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην ΠΑΜΘ» .
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.