Καταδικαστικο ψηφισμα απο τον Δημο Ιασμου

Για τη βεβήλωση του Νεκροταφείου Πετεινού

Σε συνέχεια της κατεδάφισης των τάφων και την εξαφάνιση του νεκροταφείου Πετεινού του Δήμου Αβδήρων Νομού Ξάνθης, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το Δημοτικό  Συμβούλιο  Ιάσμου  με το παρόν ψήφισμα δηλώνει τη ρητή και κάθετη αντίθεση του στην απόφαση του Δήμου Αβδήρων για κατασκευή χώρου αναψυχής πάνω σε παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο, βεβηλώνοντας και κατεδαφίζοντας τους τάφους. Η απόφαση αυτή προσβάλλει βάναυσα την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά πάνω από όλα τη μνήμη των θαμμένων νεκρών. Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση ανάκληση της ανωτέρω απόφασης και την επαναφορά των πραγμάτων στην προτερα κατάσταση», αναφέρει το καταδικαστικό ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (15 υπέρ, 9 λευκά, 3 απόντες ).

Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν ευχαρίστησε τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ισμέτ Καδή και την παράταξή του, που ψήφισαν ομόφωνα υπέρ, ενώ όπως επισημαίνει «αφήνω στη κρίση της κοινής γνώμης και των συνδημοτών μου τον κ. Κυριάκο Αμούτζα και τα μέλη της παράταξης του, που ψήφισαν λευκό σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.