Καρτα μειωμενου εισιτηριου για τα ΜΜΜ σε σπουδαστες ΙΕΚ

Ζητούν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά τους και ο Μουσταφά Μουσταφά

Ερώτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να θεσπίσουν μέτρο που να προβλέπει μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους σπουδαστές των ΙΕΚ.
 
Όπως επισημαίνεται το παραπάνω αίτημα διατυπώνεται μετά την απόσυρση των καρτών ανεργίας από μεγάλο αριθμό σπουδαστών ΙΕΚ με την αιτιολογία ότι η κάρτα ανεργίας χρησιμοποιούνταν προκειμένου να προσδίδει περισσότερα μόρια σε διαγωνισμούς. 

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Οι σπουδαστές των ΙΕΚ, όπως είναι γνωστό, δε διαθέτουν κάρτα για δωρεάν επιβίβαση ή για μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έτσι, τους δόθηκε η δυνατότητα να εγγράφονται στον ΟΑΕΔ προκειμένου να λαμβάνουν τα ευεργετήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας.
 
Προ ημερών, κατόπιν καταγγελίας, ο ΟΑΕΔ απέσυρε τις κάρτες από μεγάλο αριθμό σπουδαστών ΙΕΚ, με την αιτιολογία ότι η κάρτα ανεργίας χρησιμοποιούνταν προκειμένου να προσδίδει περισσότερα μόρια σε διαγωνισμούς.
 
Επειδή, μετά την απόσυρση της Κάρτας έχει δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό – οικονομικό πρόβλημα στους σπουδαστές των ΙΕΚ και τις οικογένειες τους λόγω του κόστους χρήσης των ΜΜΜ.
 
Επειδή, οι σπουδαστές των ΙΕΚ δε δικαιούνται να έχουν κάποιου είδους «πάσο», όπως το φοιτητικό ή το μαθητικό, που θα τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση στην ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγοριών αυτών.
 
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
 
1) Τι προτίθενται να πράξουν, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί;
2) Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα εκτιμούν ότι θα επιλυθεί το επείγον αυτό ζήτημα;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.