«Κανενας μονος»

Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Κομοτηνή με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ Ροδόπης

Στην συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης στην Κομοτηνή, αποσκοπούσε σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ. Με «κορμό» τη συμμετοχή της νομαρχιακής γραμματείας του Παλλαϊκού Αγωνιστικού Μετώπου, της γραμματείας Ροδόπης της ΠΑΣΥ, του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της επιτροπής αγώνα Ροδόπης επαγγελματοβιοτεχνών, η επιτροπή αλληλεγγύης ξεκινά σε πρώτη φάση την καταγραφή των τοπικών αναγκών σε είδη διατροφής, φάρμακα και παροχές. Όπως προαναγγέλθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, πρόκειται να ακολουθήσουν και δράσεις για τη συγκέντρωση τροφίμων, παιδικών τροφών, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.
 
«Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή, η εργατική λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία από την επίθεση που δέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουμε και τη μάχη της εργατικής λαϊκής αλληλεγγύης παντού» παρότρυνε το μέλος της επιτροπής αγώνα και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής κ. Νίκος Φακιρίδης, κατά την εισήγησή του, στην σύσκεψη της Πέμπτης.  Επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου συζητούν για το πώς και ποιος θα υλοποιήσει την αντιλαϊκή συμφωνία, το νέο χειρότερο μνημόνιο» ο κ. Φακιρίδης εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας της επιτροπής» παράλληλα «με τους αγώνες, για τη διασφάλιση μισθών, συντάξεων επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, για την αντιμετώπιση της φοροεπιδρομής, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών».
 
Κεντρική θέση που καθοδηγεί τη δράση της επιτροπής αλληλεγγύης στην Κομοτηνή είναι το σύνθημα «Κανένας Μόνος του», όπως τόνισε, καλώντας συλλογικούς φορείς της περιοχής να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία, με κορμό τη συμμετοχή της γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ,  του συλλόγου γυναικών, του ΜΑΣ και της νεοσύστατης  επιτροπής αγώνα επαγγελματοβιοτεχνών.
 
Σε Δήμους, εργασιακούς χώρους, δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, στην εκπαίδευση, θεματικές επιτροπές σε συνεννόηση  θα καταγράψουν ελλείψεις και ανάγκες σε βασικά είδη και στο επίπεδο των παροχών ρεύματος και νερού, επιχειρώντας και παρεμβάσεις για την ανάλογη αντιμετώπισή τους.
 
«Γείτονες μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση να αποτρέψουμε με παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθεια μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση υπό το κράτος των δυσκολιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φακιρίδης.
 
Για την γνωστοποίηση του σκοπού και των στόχων της επιτροπής, θα προχωρήσουν επαφές των συμμετεχόντων σε αυτή μελών,  με φορείς, σωματεία και συλλόγους του νομού. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν δράσεις για τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, παιδικών τροφών, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, σε συγκεκριμένο χώρο ο οποίος θα καθοριστεί.
 
Ως «στρατηγείο» της επιτροπής αλληλεγγύης και σημείο συνάντησης των μελών, θα λειτουργήσουν τα γραφεία της ΠΕΑΕΑ στην Κομοτηνή, στην οδό Σοφοκλέους Κομνηνού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.