Κανενας κινδυνος για τις αγροτικες επιδοτησεις

Με διαβεβαίωση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου

Μετά από αρκετές αναφορές που έγιναν μέσα στο χάος των προηγούμενων ημερών περί «παγώματος» των αγροτικών επιδοτήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου προέβη σε δηλώσεις με τις οποίες διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να τηρηθεί κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών στον αγροτικό τομέα και ότι δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές επιδοτήσεις, καθώς δεν διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός παρότρυνε τους αγρότες να ψηφίσουν ένα βροντερό όχι, αφού η αποδοχή των μέτρων αποτελεί «ταφόπλακα για τον αγροτικό τομέα. 

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο κ. Αποστόλου ανέφερε:

«Επειδή η κινδυνολογία όσων θέλουν να συνεχίσει η χώρα να βαδίζει την καταστροφική οδό των μνημονίων έφτασε τώρα να ακουμπάει και τον αγροτικό τομέα και επειδή επιχειρείται η τρομοκράτηση των αγροτών με αναφορές σε δήθεν κινδύνους για τις αγροτικές επιδοτήσεις, οφείλω να ξεκαθαρίσω υπεύθυνα τα εξής:
 
1) Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον αγροτικό τομέα, είτε πρόκειται για τις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είτε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, είτε για τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τηρείται κανονικά και οι πληρωμές γίνονται και θα γίνονται στο χρόνο τους χωρίς κανένα πρόβλημα.
 
2) Οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε. ούτε συζητείται ούτε διακυβεύεται από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμος εταίρος της Ε.Ε. και έτσι θα συνεχίσει να είναι.
 
3) Οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών που, ειδικά με όσα προβλέπει για τον αγροτικό τομέα, αποτελεί ταφόπλακα για το παρόν και το μέλλον τους. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο όχι, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.