Καμια δεσμευση για τα κενα της Παραλληλης Στηριξης στη Ροδοπη 

Χωρίς συγκεκριμένες αναφορές η απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου στην ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ

Δημιουργική ασάφεια εντοπίζει στην απάντηση της υφυπουργού Παιδείας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου για το θέμα των κενών στην παράλληλη στήριξη στη Ροδόπη, σε απάντηση σχετικής ερώτησής του, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ. Αχμέτ είχε παραθέσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα κενά που εντοπίζονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης ειδικά στην παράλληλη στήριξη, ζητώντας από το Υπουργείο παιδείας να τον ενημερώσει αν σκοπεύει να καλύψει τα 78 κενά που εντοπίζονται σε αυτή, πως θα αναπληρωθούν οι 1.872 διδακτικές ώρες που χάθηκαν και αν προτίθενται να διαθέσουν από έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης για κάθε έναν μαθητή που τον χρειάζεται, προσλαμβάνοντας για το σχολικό έτος 2023-24 τον αντίστοιχο αριθμό, με βάση τις ανάγκες που έχουν δηλωθεί επίσημα στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης.

Στην απάντηση δεν γίνεται καμία αναφορά για τα κενά, παρά μόνο ότι προσελήφθησαν 147 εκπαιδευτικοί, πως εκκρεμεί η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.) και πως το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό με στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.

Η απάντηση της Υφυπουργού έχει ως εξής:

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών γίνονται με βάση τα αρμοδίως δηλωθέντα λειτουργικά κενά, σύμφωνα με τις παρ. 1, 2 και 3 του άρθρου 4 «της υπ΄αριθμ. 104627/ΓΔ5/7.8.2020 (3344 Β΄) Υ.Α., με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)». Σύμφωνα με την παρ. 9 α του άρθρου 5 της ως άνω Y.A., η τοποθέτηση των προσληφθέντων αναπληρωτών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους γίνεται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Για το σχολικό έτος 2023-2024 έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση προσλήψεις 28.391 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ. Επισημαίνεται ότι με την Α΄ Φάση προσλήψεων πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις 16.106 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης προσελήφθησαν 147 εκπαιδευτικοί. Σημειώνεται ότι κατά την Α΄ Φάση προσλήψεων δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.).

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό με στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.