Καμια δεσμευση απο τη Ν. Κεραμεως για τους μαθητες των εσπερινων

Τυπική η απάντησή της σε ερώτηση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Σε τρεις συγκεκριμένες ερωτήσεις εκλήθη να απαντήσει η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων στην ερώτηση που κατέθεσε το σύνολο της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και αφορούσαν α) στην εξαίρεσή τους από Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), β) στην επαναφορά της πρόβλεψης διαφορετικής ύλης ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων και γ) κατά πόσο προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ειδικά για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων.

Η κ. Κεραμέως με την απάντησή της όχι μόνο δεν φαίνεται να ικανοποιεί κανένα από τα τρία αυτά αιτήματα αλλά αντίθετα  το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει μονότονα τις πρόνοιες του Ν. 4777/2021 που ασφαλώς αποκλείουν τα αιτήματα των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων της χώρας.   

Υπενθυμίζεται ότι  με το Ν. 4777/2021, προβλέπονται στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις  κοινά θέματα, κοινή ύλη και ίδιο τρόπο εξαγωγής σε Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, τροποποιώντας τα μέχρι τότε ισχύοντα που προέβλεπαν διαφορετική ύλη, διαφορετικά θέματα και εξετάσεις που σε συνδυασμό με την καθιέρωση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα Ημερήσια και Εσπερινά  Λύκεια ουσιαστικά ακυρώνει το ποσοστό του 1%  και συρρικνώνει τις ελπίδες αυτών των νέων για ένα καλύτερο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.