Καμια αποκριση απο πλευρας Δημου Κομοτηνης στο αιτημα Χαριτου για συντονισμενη αντιδραση στη καταργηση της δευτερης αδειας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Αιχμές για αδράνεια και αδιαφορία από την ΠΟΛΗτική Ανατροπή

Αδιαφορία και αδράνεια καταλογίζουν στη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΠΟΛΗτικής Ανατροπής. Αιτία των κατηγοριών, η απουσία απάντησης στην επιστολή του Βουλευτή Ροδόπης κ. Δημήτρη Χαρίτου, με την οποία ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλιών από φορείς της περιοχής για την ανατροπή κατάργησης της άδειας δεύτερης μονάδας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Αναλυτικά σε επερώτηση που κατέθεσαν προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, η επικεφαλής κ. Ελένη Λαφτσή και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γιώργος Λουτατίδης και κ. Ανέστης Στρατιάδης επισημαίνουν:

«Με την επιστολή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, σχετικά την κατάργηση της δεύτερης μονάδας της ΔΕΗ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που προωθείται στο άρθρο 160 του νομοσχεδίου για τη μετονομασία της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας σε ρυθμιστική αρχή αποβλήτων, ενέργειας και υδάτων, που εισήχθη και συζητείται ήδη στη Βουλή σήμερα Δευτέρα 20-3,ζητά από τους τοπικούς φορείς ,μεταξύ αυτών και τον Δήμο Κομοτηνής, την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αποφυγή της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου.

Εύλογα αναρωτιόμαστε σε τι αποσκοπεί η αδιαφορία και η αδράνειά σας, δεδομένου ότι η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, πέρα από την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα σημάνει μια ακόμη ταφόπλακα στα αναπτυξιακά σχέδια για την περιοχή της Ροδόπης, μιας και ρητά αναφέρει ότι υφιστάμενες άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις οποίες δεν έχει χορηγηθεί προσφορά σύνδεσης, παύουν αυτοδικαίως.

Δεν ενδιαφέρεται ο δήμος Κομοτηνής για την ανάπτυξη της περιοχής;

Ή υπάρχει κάτι άλλο, το οποίο αποτρέπει τους φορείς από την δυναμική αντίδραση και το οποίο βέβαια γίνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των συμφερόντων της;

Αναμένουμε απαντήσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.