Καλεσμα συμπορευσης προς τους Ροδοπιτες εκανε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Συνέχεια στη δημιουργία ή πισωγύρισμα το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης

Πανηγυρική ήταν η εκδήλωση απολογισμού που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, η οποία είχε τα χαρακτηριστικά προεκλογικής συγκέντρωσης, τόσο στον τόνο του απολογισμού, όσο και στην διάθεση του πλήθους.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πολλά στελέχη της ΝΔ, αλλά και φίλοι του βουλευτή, που παρακολούθησαν, πριν την έναρξη της ομιλίας, μια παρουσίαση της δράσης του πριν το 2019, τόσο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όσο και τοπικά στη Ροδόπη.

Τι πολιτικούς θέλουμε;

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στο χώρο, ξεκινώντας με τη συμβουλή του πατέρα του, «να μην ξεχάσεις ποτέ από πού ξεκίνησες» που θεωρεί πως αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας, που ακολούθησε για αυτό και πάντα όπου και αν πήγαινε, αναβαπτιζόταν στον τόπο και την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συνδημοτών του.

Το ερώτημα, τόνισε, είναι τι πολιτικούς θέλουμε, γιατί αν αυτό απαντηθεί σωστά, δεν θα κάνουν λάθος στις κορυφαίες επιλογές που πρέπει να κάνουν στις κορυφαίες μάχες που έχουν μπροστά τους.

«Θέλουμε πολιτικούς επισκέπτες; Θέλουμε τυχοδιώκτες πολιτικούς, γυρολόγους των καναλιών και πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών παραθύρων; Θέλουμε σχολιαστές των εξελίξεων και αυτάρεσκους σταρ του διαδικτύου; Ή θέλουμε ανθρώπους που θα στέκονται απέναντι στην κοινωνία, θα τους κοιτούν στα μάτια, και θα έχουν τα αυτά τους ανοιχτά για να ακούν τι προβλήματα απασχολούν τους ανθρώπους και να έχουν την ψυχή τους έτοιμη, θωρακισμένη, να παλέψει για τα δικαιώματα μιας κοινωνίας η οποία αγωνιά, ελπίζει και πρέπει να βρει κάτι να πιστέψει;» τόνισε.

Αναφορά στις δράσεις της τελευταίας τετραετίας

Αφού έκανε μια ανασκόπηση στην ενεργοποίησή του και την πορεία του στην πολιτική, σημείωσε πως πήρε μέρος σε ένα αγώνα που έχει συνέχεια, και σήμερα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη και δύσκολη καμπή του, για τον τόπο μας, την πατρίδα μας και την παράταξη που εκπροσωπεί, τονίζοντας πως προσπάθησε να είναι ένας από τους πολιτικούς των οποίων οι αποφάσεις επηρεάζουν θετικά τη ζωή των ανθρώπων.

Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση και τα στελέχη της είχε να αντιμετωπίσει με τη σειρά μεταναστευτική, υγειονομική, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, κάνοντας την εκτίμηση ότι οι συμπολίτες του εγκρίνουν, ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν αυτή την πολιτική, που επέλεξε η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίτευξη της καταβολής του 12%, την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες και την στήριξη των καπνοπαραγωγών, την κατάργηση της 4ης Νομικής στην Πάτρα, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έγιναν για την στήριξη του ΔΠΘ και τη δημιουργία Τμήματος Εργοθεραπείας.

Αναφέρθηκε και σε έργα που εντάχθηκαν και προχωρούν στη Ροδόπη, λόγω της προετοιμασίας που έγινε, σημειώνοντας πως η ευαισθησία της ΝΔ στην περιοχή έχει εκφραστεί και με πράξεις, καθώς και στη μετατροπή της Θράκης σε ενεργειακό κόμβο, τόσο με τα έργα φυσικού αερίου, όσο και με τις υποδομές ΑΠΕ.

Δεν χωράει απουσία στον αγώνα

Όσο για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, τόνισε πως αν δεν έχει κάποιος πίστη στον τόπο του, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του και αγάπη για αυτό που κάνει, δεν μπορεί να πετύχει.

Όπως έκανε γνωστό, ο κ. Στυλιανίδης θα ξεκινήσει ένα κύκλο επαφών με όλους τους φορείς, επιδιώκοντας να αποκρυσταλλώσει τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες για την περιοχή. Ο ίδιος θεωρεί πως οι δυνατότητες της Ροδόπης μπορούν να επεκταθούν από τέσσερις πηγές, αγρότες, εργαζόμενους, φοιτητές και τουρίστες, με έμφαση στη δημιουργία υποδομών για την αξιοποίησή τους.

Το δίλημμα, σημείωσε, είναι να συνεχίσουμε αυτή την κοπιώδη προσπάθεια προς το μέλλον ή να γυρίσουμε προς το πίσω, θεωρώντας πως το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι αν θα πάμε σε μια προοπτική μιας «θολής» προοδευτικής συμμαχίας, ή θα επιλέξουμε την σταθερότητα, την ευθύνη την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που εγγυάται η αυτοδύναμη ΝΔ.

Θα πάμε στην αβεβαιότητα και στο θόρυβο μικροκομματικών ή προσωπικών αντιπαραθέσεων, ή στη σιγουριά της ισχυρής εκπροσώπησης, στην επιστροφή της προοπτικής να συμμετέχει ξανά η Ροδόπη στα κέντρα των αποφάσεων και την πραγματική επένδυση στην αξία.

Κάλεσε λοιπόν όλους να μην αδιαφορούν για τα κοινά, και να απαντήσουν στο δίλημμα συνέχεια στη δημιουργία ή στο πισωγύρισμα, καλώντας τους να γίνουν συμμέτοχοι του αγώνα του για τη Ροδόπη. «Δεν χωράει καμία απουσία σε αυτόν τον αγώνα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.