Καλεσμα σε ολες τις προοδευτικες δυναμεις εναντια στο νεο εργασιακο απο το ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Ώστε να μείνει στα χαρτιά και να μην χτυπήσει τον κόσμο της εργασίας

Διαμαρτυρία και ενημέρωση του κοινού για τις αρνητικές συνέπειες του νέου Εργασιακού Νόμου που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, πραγματοποίησαν το απόγευμα της ίδιας μέρας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Όπως τόνισε η συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου ο μεγαλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης δεν ήταν τα επιχειρήματα της για το νομοσχέδιο, αλλά το αίσθημα της παραίτησης των εργαζομένων, πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στο κόσμο της εργασίας.

«Μια ολόκληρη γενιά, έχουμε μπει στην εργασία κάτω από τραγικές συνθήκες, χωρίς την εμπειρία των συλλογικών διεκδικήσεων και για τους οποίους δεν υπήρξε ποτέ ο κόσμος των δικαιωμάτων που χάνεται» ανέφερε.

Αυτό πιστεύει πως πρέπει να καταλάβει ο κόσμος της εργασίας, ότι κάθε εργαζόμενος μόνος του δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον εργοδότη. Για αυτό και ο αγώνας θα συνεχιστεί, όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας μέσα και έξω από τη Βουλή, για να καταφέρουν να ακυρωθεί ο νόμος.

Ιδιαίτερα σε μια περιοχή με υψηλή ανεργία όπως η δική μας, περιμένουν να φέρει νέες απολύσεις, γιατί θεωρεί πως δεν μπορούν να στηριχθούν επιχειρήσεις και νέοι εργαζόμενοι με αυτή την εργατική νομοθεσία.

Όχι στις ελαστικότερες μορφές εργασίας

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ κ. Οζγκιούρ Φερχάτ τόνισε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο συνέχεια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, που θα επηρεάσει όλη την ελληνική κοινωνία και τον εργαζόμενο λαό.

«Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις» ανέφερε, και τόνισε πως ο κόσμος της εργασίας, στηρίζοντας μια προοδευτική κυβέρνηση, θα μπορέσει να το ανατρέψει ώστε να μην εφαρμοστεί.

Και αυτό γιατί καταργεί τα περισσότερα δικαιώματα που έχει ο νέος κόσμος, τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ οι ατομικές συμβάσεις μετατρέπονται σε ελαστικές μορφές εργασίας.

«Η φτηνή και ελαστική εργασία ποτέ δεν εξυπηρέτησε την παραγωγή και την ανάπτυξη του τόπου» σημείωσε, πόσο μάλλον στη Θράκη, όπου οι θέσεις εργασίας είναι λίγες, και η ανάπτυξη έρχεται πολύ αργά, την ώρα που δέχεται ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.