Κ. Νοτοπουλου: Πληγμα για τον οδικο τουρισμο οι ουρες στα συνορα

Αναμονή έως και 5 ώρες στον Προμαχώνα

Για σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό και ανετοιμότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή ροή των τουριστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας, κάνει λόγο σε δήλωσή της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α΄ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

H κα Νοτοπούλου τονίζει ότι “στον Προμαχώνα δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων, με τους εισερχόμενους τουρίστες, να αναγκάζονται να περιμένουν έως και πάνω από 5 ώρες για την διέλευση τους!”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για τους τουρίστες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ροές από την Βουλγαρία.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό προκαλεί η ανετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή ροή των τουριστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Στον Προμαχώνα δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων, με τους εισερχόμενους τουρίστες, να αναγκάζονται να περιμένουν έως και πάνω από 5 ώρες για την διέλευση τους!

Χαρακτηριστικά είναι τα ρεπορτάζ στα Βουλγαρικά ΜΜΕ τα οποία αποτελούν δυσφήμιση για τη χώρα μας.

Στους δε Ευζώνους τα σύνορα κλείνουν από τις 11μμ με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να αναγκάζονται να διανυκτερεύουν με τις οικογένειές τους στα αυτοκίνητα τους!

Το χειρότερο όμως για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα για τους προορισμούς της Β. Ελλάδας, είναι η δυσφήμιση και το αρνητικό κλίμα που προκαλείται, δημιουργώντας ανησυχία  για τη συνέχεια της πιο κρίσιμης τουριστικής περιόδου.

Δυστυχώς, η πρώτη εμπειρία από το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύωρη ταλαιπωρία και εκνευρισμός στις πύλες εισόδου, καθώς η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις απαιτήσεις των ελέγχων.

Όταν όμως είχε έναν χρόνο να προετοιμαστεί, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Αμέλεια, αδιαφορία, ανεπάρκεια, ανικανότητα χαρακτηρίζουν το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού

Έστω και την ύστατη στιγμή, να ανοίξουν άμεσα και για τους τουρίστες επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών από την Βουλγαρία και να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι, να  αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των Ευζώνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.